son haberler

Ünye Devlet Hastanesi, Organ Bağışında Türkiye Birincisi

Yayınlanma Tarihi: 4 Kasım 2015 okunma

Ünye Devlet Hastanesi, Organ Bağışında Türkiye Birincisi
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi sadece Ünye’de topladığı gönüllü bağışçı sayısı ile aralarında Ordu’nunda olduğu Türkiye’de ki birçok ili geride bıraktı.

Haziran ayında organ bağışı konusunda Türkiye birinciliği alan Ünye Devlet Hastanesi, Organ ve Doku Koordinatörü Songül Cumhur Baykal’ın Ekim ayında topladığı 262 bağış ile birincilik elde etti. Hastane bu sonuçla birlikte Türkiye genelinde 1258 hastane arasında 23. sıraya yükseldi.

Guray YılmazKonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Güray Yılmaz, Organ ve Doku Koordinöt biriminin özverili çalıştığını belirterek; “Hastanemizde organ bağışı konusunda Koordinatörümüzün yapmış olduğu özverili çalışmalar neticesinde hastanemiz Türkiye genelinde başarıyla organ bağışını kabul etmiştir. Biz bu vesileyle organ bağışına destek sunan Ünyeli hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza bu konuda ki duyarlılıklarından dolayı öncelikle kendilerine teşekkür ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar özellikle, Ramazan ayında Atatürk Parkında olan etkinliklerde kurduğumuz stantla yoğun bir şekilde organ bağışı yapıldı, vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bu konuda duyarlılığın artması bizi oldukça memnun etti.  Konuyla ilgili hastanemizde organ bağışı branşında çalışan arkadaşlarımız çok özverili bir şekilde çalışmaktadırlar. Umarım Ünye Devlet Hastanesi organ bağışı konusu dışında diğer sağlık durumlarıyla Türkiye de söz sahibi olacaktır. Tüm Türkiye’de ki hastaneler arasında 23. sırada olarak büyük bir başarı kazandık. Bundan sonra ki amacımız organ bağışı olabilecek tenorları tespit edip bunları ihtiyaç olan hastalara nakil edebilmek için, uygun bir hastane merkezi olabilmek için çalışmalar yapmaktır. Biz bu konuyla ilgili gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.