son haberler

Ünye Engel Tanımıyor

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2016 okunma

Ünye Engel Tanımıyor
Gündem
0

Ünye Engel Tanımıyor 3.Ünye Belediyesi ve Ünye sakatlar derneği işbirliği ile bugün 30 engelli vatandaş tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle 10’u elektrikli olmak üzere toplam 30 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahipleriyle buluştu.

Tören’e Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek, Ünye Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

30 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Törende konuşan Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Aslan Güdek; Ramazan ayında Ünye Belediyesi’nin verdiği stantta eğitimci yazar Erdal Kara’nın  Ünye Engel Tanımıyor 2.bağışladığı kitapları satarak ve diğer bağışlarla belirli bir gelir elde ettiklerini ve 20 tekerlekli sandalye aldıklarını söyledi. Gülek, “ Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’da sağ olsun bu sayıya 10 adet akülü tekerlekli sandalye ekleyerek 30’a çıkardı” diye konuştu.

Törende konuşan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. Ergün; “ herkes potansiyel bir engelli adayı o yüzden bu duyarlılığı herkesin yaşaması gerekir” dedi.

Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “ engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalyeler bir özgürlük aracı, bu nedenle bu kampanyaya bizlerde 10 adet akülü tekerlekli sandalye ile destek vermek istedik” diye konuştu.

Çamyar ;” Türkiye daha düne kadar, Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığından önceki dönemde engellileri görmezden gelen, evden çıkmasını bile istemeyen bir yapıdaydı. Bugün gelinen noktada evde bakım hizmetleri ve bakım parası sayesinde engellilerimiz daha rahat ve insana yakışır bir ortama kavuştu, bu nedenle ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Konuşmaların ardından 30 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.