son haberler

Ünye OSB’de Yeni Gelişme

Yayınlanma Tarihi: 6 Ocak 2016 okunma

Ünye OSB’de Yeni Gelişme
Gündem
0

Ünye’nin 30 yıllık hayali olan ve adeta bir yılan hikâyesine dönen Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’de yeni bir gelişme yaşandı.

2015’in Kasım ayı sonlarında Killik mevkiinde ki alanı incelemek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ünye’ye heyet gelmişti. İncelemelerin ardından alana Ünye Organize Sanayi Bölgesinin kurulabileceği konusunda olumlu rapor geldi.

arif ergünÜnye’nin 30 yıldır kanayan yarası olan Organize Sanayi Bölgesi için yeni yerle birlikte yeni süreç başladı. Ünye’de öncelikle Eski Kızılcakese Mahallesi’nde başlayan, sonrasında Günpınarı ve Cevizdere Mahalleleri’nin ortak noktasında 840 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan, uzun süredir devam eden sürecin ardından bazı yer sahiplerinin mahkeme yoluyla itirazıyla vazgeçilen Ünye OSB’nin yeni yeri olarak düşünülen Killik Mevkii’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen ekipler inceleme yaptı. İncelemelerin ardında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Killik mevkiinde ki alana Ünye OSB’nin kurulabilmesi için olur yazısı geldi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün; “Ünye Killik mevkiinde yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen heyet incelemeler yapmıştı. İncelemeler sonrası bakanlığımızdan olur yazısı geldi. Bu adımın ardından inşallah diğer çalışmalarda hızlanacaktır. Yapılan her güzel çalışma vatandaşımıza hayırlı olsun” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.