son haberler

Ünye ve Ordu Adliyesi’nde Torpil İddiası!

Yayınlanma Tarihi: 30 Ocak 2016 okunma

Ünye ve Ordu Adliyesi’nde Torpil İddiası!
Gündem
1

Kızı, hakimlik sınavında 90 puan üzeri alan, ancak mülakatta düşük puan verilerek elenen Savcı Menderes Arıcan, sosyal medya hesabından Adliye Yazı İşleri personel alımıyla ilgili yeni torpil listesi paylaştı, paylaştığı listede 153 adliye arasında Ünye ve Ordu Adliyeleri de yer aldı.

Savcı Menderes Arıcan, sosyal paylaşım adresinde, Adalet Bakanlığı Adliye Yazı İşleri Müdürlük sınavında birincileri elenen adliyelerin listesine yer verdi. Sosyal medya hesabından ‘Adalet Bakanlığı Müdürlük sınavında birincileri elenen adliyelerin listesi. Pes, doğrusu’ başlıklı paylaşımda bulunan Savcı Arıcan, herkesin listeyi incelemesini istedi.

Ünye ve Ordu Adliyesi’nde Torpil İddiası! 2Savcı Arıcan, geçen pazar günü akşam sosyal medya hesabından adliyedeki torpilin belgelerini paylaşmış ve kamuoyunda büyük yankı bulmuştu.

Adalet Bakanlığı, yayınlanan torpil listesini hayal ürünü olarak niteleyip yapılanın etik olmadığını savunması üzerine, Savcı Arıcan önceki gün de sosyal medyada yeni bir paylaşımda bulunarak, torpil skandalının doğru olduğunu, paylaştığı belgelerin arkasında durduğunu belirterek, yetkililerin yaptıklarından dolayı kamuoyundan özür dileyinceye kadar torpil belgelerini yayınlamaya devam edeceğini duyurmuştu.

Savcı Arıcan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Evet, listede adayın yazılıdan aldığı ve mülakatta verilen puanları gösteriliyor. Bu liste bazı adliyelerin sadece birincileri olduğu söylenen kişilerdir. Bu kişilerin hepsi elenmiştir. Kamu vicdanı olarak bir değerlendirin. Ahlaki ilke değerlerini kimin çiğnediğini de bir karar verin.”

Savcı Arıcan’ın paylaştığı torpil listesinde 153 adliyedeki yazı işleri müdürlüğü alımında birincilerin yazılı sınavda aldığı puanlar ile mülakatta verilen puanları yer alıyor. Torpil yapıldığı iddia edilen adliyelerin daha çok ilçe adliyeleri olması dikkat çekiyor. Savcı Arıcan’ın paylaştığı ve torpil yapılarak elenen adliyelerin arasında Ordu ve Ünye Adliyeleri’nin de torpille elediği iddia ediliyor.

(Mehmet Kuru/Eskişehir) Zaman Gazetesi

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.