son haberler

Ünye’de 30 Ağustos Bayramı

Yayınlanma Tarihi: 30 Ağustos 2017 okunma

Ünye’de 30 Ağustos Bayramı
Gündem
0

30 Ağustos Zafer Bayram’ının 95 yıl dönümü Ünye Cumhuriyet Meydanında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ünye Kaymakamlığı ilçe Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Zaferin 95. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören Ünye Kaymakamlığı, Ünye Garnizon Komutanlığı ve Ünye Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende protokol konuşmalarında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu sonrasında ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Ünye Askerlik Şube Başkanlığı personeli astsubay kıdemli Başçavuş Arif Kazma konuşma yaptı. TSK adına konuşan Ünye Askerlik Şube Başkanlığı personeli astsubay kıdemli Başçavuş Arif Kazma, “Bugün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 ağustos zaferinin 95 dönümüdür. Bu zafer Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içinde Dünya’nın en güçlü ordularına karşı elde edileni, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer milletimizi parçalama ve esaret altına almak hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o günde sonuncusu olan Serv düzmecesinin yırtılıp atıldığı, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan Yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını tüm Dünya’ya gösterildiği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun bütün Dünya’ya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan Harbinin ardından gelen 1. Dünya Harbinde 4 yıl gibi uzun bir zaman Avrupa ve Dünya’nın en büyük devletleri ile savaşarak bitkin düşen bu milletin 3 yıl 3 ay 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan tarihte benzeri olmayan eşsiz bir zaferdir. Atatürk Büyük taarruz ve büyük zaferi şöyle anlatır, “Türk Milletinin burada kazandığı gibi kesin neticeli ve yalnız bizim tarihimize değil Dünya tarihine yön vermekte kesin tesirli böyle bir meydan muhaberesi hatırlamıyorum. Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devletinin genç Türkiye Cumhuriyetinin temeli burada sağlamlaştırıldı. Ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Türk Milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için Tarihte bir dönüm noktasıdır” dedi.

Tören konuşmaların ardından 30 Ağustos zaferi ile ilgili şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ve Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in makamında tebrikleri kabulünün ardından sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.