son haberler

Ünye’de Alternatif Bayram

Yayınlanma Tarihi: 29 Ağustos 2017 okunma

Ünye’de Alternatif Bayram
Gündem
0

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü yarın kutlanacak.  Ancak Ünye’de bugün alternatif bayram programı düzenlendi. CHP, ADD, Yardım Sevenler Derneği ve Gaziler Derneği’nin katıldığı programda çelenkler Atatürk Anıtı’na konuldu.

Sırasıyla CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi Başkanı Ali Rıza Ateş, Ünye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Gönül Güven anıta çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

“15 Temmuz Kahramanları 30 Ağustos Ruhuyla Saldırılara Duvar Olmuştur”

Törende konuşan CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, “30 Ağustos 1922, ‘hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. O gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zafer kazanılmıştır.  30 Ağustos, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk Milleti’nin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine de yön veren kesin etkili bir zafer yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği hedef doğrultusunda ve ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ülküsüne bağlılıkla, daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini veriyor. Bu nedenledir ki Demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım, 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir. 15 Temmuz gecesinde de açıkça görüldüğü gibi, TBMM’nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında bir duvar olmuştur. Anayasal rejimi ortadan kaldırmak; laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak, Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen tüm odaklar ve terör şebekeleri bu duvara çarpıp, yenilmeye mahkumdur. Ulus olarak ortak hedefimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, ilkelerine sonsuza kadar sahip çıkarak çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti her zaman korumaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri, O’nun ışığı her zaman ufkumuzu aydınlatacak, bizlere güç verecektir. Büyük zaferi Türk ulusuna armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için savaşan tüm kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygı ile anıyorum” diye konuştu.

“Bu Zafer Sadece Bir Savaş Değil, Bir Ulusun Varoluş Mücadelesidir”

Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi Başkanı Ali Rıza Ateş ise “Milli mücadele süreci, Dünya’ya eşi benzeri görülmeyen ve yaşanmayan, Çanakkale Savaşları ile başlar. Dolayısıyla Milli mücadele, büyük zafere kadar bir direniş bir karşı koyma ve kararlılık bütününün ta kendisidir. Ulusumuzun bağımsızlığının temelini atan bu amansız taarruzun başlangıcı 26 Ağustos 1922’dir. Elde edilen başarının en belirgin unsuru ise yüce Türk ulusunun ordusu ile bir bütünlük içinde olup zafere inanmasıdır. Bu zafer sadece bir savaş değil, bir ulusun var oluş kavgası ve topraklarında özgürce yaşama mücadelesinin adıdır. Bu zafer, eşsiz bir askeri dehanın, müthiş ve azimli bir halk örgütlenmesinin, asker, sivil, yardımlaşması ve ittifakı ile adı yazılmamış bir ahid ve sözleşmenin neticesi kazanılmıştır. Bu zaferi bir destana dönüştüren ise bir askeri deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük taarruzu en küçük detaylarına kadar düşünüp, her şeyi hesaplaması ve uygulamaya koyması ve koydurması ile oluşmuştur. Bu zafer vatanın bütünlüğüne ve Cumhuriyetimizin kurulmasına engel olacak tüm olumsuzlukların ve kötü gidişatın bertaraf edilmesini sağlamıştır. Bugün bu ülkede Cumhuriyet ve Atatürk Düşmanlığı yapan, gerici emperyal din tacirlerine sormak istiyorum. Milli mücadelede can veren, şehit olan yüz binlerce vatan evlatlarının ne amaçla ve niçin öldüklerini bilmez misiniz. İnkarcıların ve din tacirlerinin bu ülkedeki asıl vatan hainleri olduğunu artık herkes bilmektedir. Bundan 946 yıl önce 26 Ağustos 1071’de Anadolu topraklarındaki Bizans’ı yenen ve bir zafer kazanan Alparslan’ı ve komutanlarını ve bu ulusun evlatlarını elbette anacağız ve hatırlayacağız. Ancak bir taraftan Malazgirt’te kahramanlık hamaseti yaparken, bir taraftan da kurtuluş savaşı sonrası Lazan ile kazandığımız ve şimdi ise Yunanistan’a terk etiğimiz adalarımıza da Bizans bayrağı çektirmeyeceğiz. Kurtuluş savaşımızın en önemlisi olan Büyük Taarruz neticesi olan Kurulmuş olan Cumhuriyetimize ve onun kazanımlarına sahip çıkma adına, bugün yeri ve makamı ne olursa olsun herkese düşen görev yakın tarihimizde verdiğimiz bir kurtuluş mücadelesi zaferinin coşkuyla kutlanması olmalıdır. Zira kurtuluş savaşı verilmemiş ve büyük zafer kazanılmamış olsaydı , ne Malazgirt kalırdı, ne Otlukbeli kalırdı ne Fatih’in fetettiği İstanbul kalırdı ne de Osmanlı Padişahları anılır olurdu. Kurtuluş mücadelesi ve zafer haftasını, Malazgirt Savaşı ile eş değer tutanlar ise, Atatürk Türkiyesini onun kurduğu Cumhuriyeti ve kazanımlarını inkar eden ve benimsemeyip, itibarsızlaştırma gayretinde olan zavallı gericilerdir” dedi.

Tören konuşmaların ardından sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.