son haberler

Ünye’de Ertelenen Coşku

Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de Ertelenen Coşku
Gündem
1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın etkinlik kısmı Şırnak’ta Uzman Çavuş İslam Çubuk’un şehit düşmesi ve hava muhalefeti dolayısıyla ertelenmişti.

Daha önceden duyurusu yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda coşku ile kutlandı. Yüzlerce kişinin izlediği 23 Nisan etkinlikleri Ünye Anaokulu Ordu oyunları, Yunus Emre İlkokulu Halk oyunları ve Puset Polvan Ortaokulu halk oyunları gösterileri ile başladı.

Bayram coşkusuna Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ahmet Koçdemir, kurum amirleri ve daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci, öğretmen veli ve vatandaşlar katıldı.

Önce Dünkü Çocuklar, Sonra Bugünkü Çocuklar Oynadı

Halk oyunlarının gösterisinin ardından çeşitli etkinlikler yapıldı. Ünye Atatürk İlkokulu öğrencilerinin mendil kapmaca, Halat çekme yarışı, Cumhuriyet İlkokulunun sek sek, Puset Polvan Ortaokulu’nun tentürük yarışmaları bayramı unutulmaz kılarken Dünkü Çocuklar Derneği üyelere çocuklara kuralları anlattıktan sonra heyecan dolu dakikalar yaşandı. Etkinliklere protokol de tentürük atışlarıyla katılırken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Büyük Çocuklar Eğlendirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Çamurlu Mahallesi Saray Caddesi’nde devam etti. Saray Hamamı önünden başlayarak Ünye Cumhuriyet Meydanı istikametine doğru oluşturulan parkurda bilyeli araba yarışması yapıldı. Tabi arabaları çocuklardan önce büyük çocuklar kaparken kıyasıya bir yarış başladı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Ahmet Koçdemir ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başta olmak üzere protokol üyelerinin heyecanlı yarışı izleyenleri eğlendirdi. Daha sonra öğrenciler arasında yarış yapılarak ilk 3 belirlendi.

Bilyeli araba yarışının bir ve ikincisi Puset Polvan Okulu’ndan çıkarken üçüncüsü ise Fevzi Çakmak Okulu’ndan Çıktı.

Bayram coşkusunun 3. Bölümünde ise kumsala geçildi. Burada da  takla güvercin gösterisi ve uçurtma şenliği etkinlikleri yapıldı. Programa katılan okullara ayrıca plaket verilirken, yarışmalarda derece yapan okullar kupa ile ödüllendirildi.

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “geçmişimizdeki çocuk oyunlarının geleceğe aktarılması konusunda Ünye bu anlamda bir bağ oluşturmuş durumda. Bu bağın oluşturulmasına katkı sağlayan Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “ülkemizde özellikle 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kutlanması ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanmasının usül ve esaslarında bazı değişikliğe gidildi. Bu konuda yanlış anlaşılmalar ya da yanlış değerlendirenler oldu. ama biz hep şunu ifade ettik. Bayramlar ancak millet tarafından kabul edilir, benimsenir ve kutlanırsa anlamına uygun bir şekilde bayramlar kutlanmış olur. 23 Nisan sadece okulların katılımıyla resmi formatta kutlanan etkinliklerden olmamaktadır. Bu etkinlikler halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin, yerel yönetimlerimizin katılımları ve iştirakiyle kutlanırsa o zaman bayramlar anlamına ve önemine göre kutlanmış olur. Bu oluşum Ünye’de artık mevcut”  dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.