son haberler

Ünye’de Kent Bayramlaşması

Yayınlanma Tarihi: 2 Eylül 2017 okunma

Ünye’de Kent Bayramlaşması
Gündem
0

Ünye Kaymakamlığı ile Ünye Belediyesi tarafından organize edilen Kent Bayramlaşması’nda Müslümanların acıları paylaşılarak dua edildi.

Atatürk Parkı Restoran önünde gerçekletirilen programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel ile siyasi parti başkan ve temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlar Vesile Olsun

Programda konuşan CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, “bayramlar torunlardan dedelere, babannelere, anneannelere, annelere, babalara, akrabalarımıza, komşularımıza ve ihtiyaç sahiplerine uzanan kocaman bir kucaklaşmadır. Ancak Ülkemizde ve bölgemizde yaşananlar kurban bayramını bizim için buruk kılıyor. Bayramı şehit mezarlıklarında karşılayan ailelerimizin acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Kahraman gazilerimizi bu bayram gününde saygı ile selamlıyorum. Ülkemizde demokrasinin, birlik ve beraberliğimizin korunmasına, adaletin sağlanmasına, dayanışma ve paylaşma duygularımızın pekişmesine vesile olması umuduyla, savaşlardan ve darbelerden uzak emeğin ve alın terinin hak ettiği karşılığını aldığı, kardeşçe yaşayacağımız her günün bayram sevinci ve huzuru içerisinde geçmesi dileğiyle bayramınızı ve 1 Eylül Dünya Barış Gününü tebrik ediyorum” dedi.

Myanmar’da Büyük Bir Katliam Yapılıyor

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise “bir acımız var. Şu anda Myanmar’da büyük bir katliam yapılıyor. Dünya da buna sessiz kalıyor. Türkiye’den başka buna ses veren, el uzatan ve isyan eden başka bir ülke yok gibi şuanda. Bunu da buradan kınamak istiyorum” dedi.

Rabbim Kurbanlarımızı İbrahim’in Fedakarlık ve Teslimiyetiyle Kabul Eylesin

Bayramın önemine değinen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Kurban Bayramı’nda biz aslında malımız karşılığında cennet satın almış oluyoruz. Bu anlamda da önemli bir bayramı ve birlikteliği siz değerli dostlarımızla yaşıyoruz. Rabbim kurbanlarımızı İbrahim peygamberimizin gönlündeki fedakarlık, teslimiyet, rıza, takva ve muhabbetten hisse alarak kabul eylesin. Mazlum ve muhtaç din kardeşlerimize ikramlarda bulunarak onların gönüllerine de bayram huzuru tevzi edebilmeyi cümlemize nasip eylesin. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Yaşanları Bayrama Değil İnsanlığa Yakıştıramıyoruz

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, “her ne kadar Ünyeli hemşerilerimiz, köylerine çekilmiş olsalar da Ünye sükunetiyle, sonbaharın ilk günlerinin ufaktan hissedildiği, bir parça da tatlı hüznü ve neşesinin yaşandığı bu günlerde gerçekten bayram tadında bir araya geliyoruz. Bizler bayramları manasına uygun şekilde yaşamayıp, gelecek nesillere de yaşatabilmemiz, toplum adına da hissedebilmemiz adına bizlerin akrabalarımızı karşımızdakinin ne yaptığına bakmadan ziyaretlerimizi  gerçekleştirmeliyiz. Bu bayramın manasını onlara da hissettirmemiz lazım. Myanmar’da yaşananlar bayrama demiyorum insanlığa yakıştıramadığımız şeyler. Biz oradaki Müslüman kardeşlerimizin oradaki insanlarımızın bu badireyi en az zayiatla atlatıp huzura etmelerini ve en esas temel hak olan yaşama haklarına kavuşmalarını diliyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmalar ve duanın ardından programa katılanlar birbirleriyle bayramlaştı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.