son haberler

Ünye’de Kuruldu, Ordu’yu Kapsayacak

Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim 2017 okunma

Ünye’de Kuruldu, Ordu’yu Kapsayacak
Gündem
0

Ünye El Ele Derneği Başkanı Adem Atik dernek faaliyetlerini anlattığı basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Ünye’de kurulan derneğin Ordu’da tek olduğunu ifade eden Başkan Atik, Ünye’nin ardından Fatsa ve Ordu’da da faaliyette bulunacaklarını söyledi.

2014 yılında kurulan ve her geçen gün büyüyen Ünye El Ele Derneği’nin tüzüğünde yazılı olan faaliyetlerini bir bir gerçekleştirdiğini açıklayan Başkan Atik, başta Aşevi ve bağımlılıkla ilgili çeşitli çalışmaları dernek olarak yürüttüklerini söyledi.

300 Kişiye Her Gün Sıcak Yemek

Başkan Atik, derneğin her gün muhtaç ailelere sıcak yemek servisi yaptığını ifade ederek, “300 ailemize her gün sıcak yemeği aşevimizde pişirerek muhtaç ailelerin kapısına kadar yemeklerini götürüyoruz” dedi.

Ünye’nin Ardından Fatsa ve Ordu’da Bağımlılığı Anlatacağız

Dernek olarak  Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak tüm okullarda bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirici programlar düzenlediklerini ifade eden Başkan Atik, “Milli Eğitim ile işbirliğimiz devam ederek bunu Fatsa ve Ordu’ya da taşıyacağız. Pilot okullar tespit edildikten sonra çalışmalarımız bu eğitim öğretim yılı içerisinde başlayacaktır. Ordu genelinde tek dernek olduğumuz için çalışmalarımız Ordu geneline yayılacaktır” dedi.

Tüzüğümüzde Yazmayan Hiçbir Faaliyetin İçinde Bulunmuyoruz

Başkan Atik ayrıca kamuoyunda bazı söylentilere de cevap vererek, “tüzüğümüzde belirtilmeyen hiçbir faaliyet ve etkinliğin içinde bulunmuyor. Yaptığımız faaliyetler tüzüğümüzde yer almaktadır.  Bazen bağımlılıkla ilgili mücadele çalışmalarında bize sizin faaliyet alanınızda bulunuyor mu? diye söylentiler dolaşıyor. Biz ‘Ünye El Ele Derneği olarak bağımlıkla ve diğer tüm konularda el ele veriyoruz’ diyoruz.

Kitap Kafe Çok Yakında Açılıyor

Çalışmalar kapsamında Ünye Mehmet Akif Ersoy Okulu karşısında bulunan aşevinin üst katında yaptıkları düzenleme ile öğrencileri kötü alışkanlıktan korumak amacıyla bir kafe hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Başkan Atik, “yaklaşık 1-2 ay içinde kafemizi öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Kafede bilgisayar, satranç ve playstation gibi oyunlar da yer alacak. Tabi gençlerimizi ve öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek amacıyla kitapları öğrencilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Atik’ten Siyaset Cevabı

Bir yardım kuruluşu olan Ünye El Ele Derneği’nin başkanlığını yürüten Adem Atik kamuoyunda dolaşan bazı söylentilere de cevap verdi. Atik, “bu zamana kadar hiçbir siyasi oluşum içinde olmadım. Siyasette adımızın geçmesi güzeldir ama bizim şuana kadar ne bir niyetimiz oldu,  ne bir talebimiz oldu” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.