son haberler

Ünye’de Offroad Zamanı, Lastikler Yanacak

Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim 2017 okunma

Ünye’de Offroad Zamanı, Lastikler Yanacak
Gündem
0

Ünye Yunus Emre Offroad Derneği, Karadeniz Mahalli Offroad Kupası(KAMOK) 4. Ayak Ünye Yarışına ev sahipli yapıyor.

08 Ekim 2017 tarihinde Çınarsuyu mevkiinde ki Ünye havaalanında yapılacak olan etkinlikte, Offroad yarışının yanı sıra Drift yarışları da izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Yapılacak yarışlar öncesi basını bilgilendiren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Ordu İl Temsilcisi(TOSFED) Alper Argan, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çok sayıda yarışçı katılacağını ve bu yarıştan sonra 2018 yılı içerisinde ulusala aday 2 günlük yarış planlayacaklarını söyledi.

Offroad’a Drift’de Eklendi

Argan açıklamasında; “8 Ekim tarihinde yapılacak olan Karadeniz Offroad Birliği 4. Ayak Mahalli kupasına artık günler kaldı. Kulüp olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan yarışçılara ev sahipliği yapacağız. Çarşamba günü yarış kayıtlarının son günü. yaptığımız çalışmalar neticesinde eğer hedefimize ulaşırsak inşallah Karadeniz bölgesinde bu yıla kadar yağılmış en kapsamlı ve en çok yarışçının olacağı bir organizasyon olacak. yarışlara otomobil spor dallarının hemen hemen hepsinden katılımcı olacak. Ulusal yarışçılar gelecek, mahalli yarışçılar gelecek, Driftçiler gelecek.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelecekler

Karadeniz’de ki yarışmacıların bir özelliği var, araçlarına belli bir lakap takıyorlar. Bunlardan bazılarını bahsetmek istiyorum. ordu’dan kamikaze, şampiyon, pusat ve perişan lakaplı yarış araçları katılacak. Giresun’dan destere, Vezirköprü’den mermerci ve Lazrail lakaplı yarış araçları katılacak. Bunun yanında İstanbul, Sakarya, Ankara’dan gelecek.  Kopuş, Yıldız, çok şeker devamlı 2 çeker lakaplı yarış araçlarımızda gelecek. Ayrıca Türkiye’nin tek bayan pilotları İstanbul Kız Gibi Offroad Kulübünden 2 yarışmacı arkadaşımız gelecek.

Örnek Olsun, Yarışçılardan Para Almıyoruz

Ünye Yunus Emre Offroad Kulübü, hiç bir yarışçıdan yarış parası almamakla birlikte Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Burada ben kulüp arkadaşlarımı, yönetimimi, başkanımı candan tebrik ediyorum. Bu örnek davranışı inşallah Türkiye’de ki diğer kulüplere de örnek olur ve diğer hiç bir yarışçıdan para alınmaz diyorum. 15 yıldır Ünye için çeşitli şenlikler, yarışlar ve organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah bu yapacağımız organizasyon 11.’si olacak. Eğer bunu da anlımızın akıyla yaparsak 2018 yılı içerisinde Ulusala aday 2 günlük bir yarış yapmayı düşünüyor. Bunun birinci günü orman etabı, ikinci günü ise yine şehircilerimizin de izleyebileceği bir parkur olacak.

Yarışçılar İçin 1.7 Km’lik Zorlu Parkur

Parkurumuz 15 kapıdan oluşuyor. Kapının anlamı, parkurda olan engel ve zorluklara deniyor. Yarışçı bir startında parkuru 4 defa dönecek. Bir tur bin 700 metre. Toplamda yaklaşık 6 bin 800 metre ile parkuru tamamlamış olacak. Yine Toplamda bir yarışmacı 4 defa start alacak ve ortalama 20 bin metre yol kat edecek. Tüm Ünye halkını hafta sonu Ünye Yunus Emre Offroad Kulübümüz tarafından yapılacak olan organizasyona destek vermesi ve katılması için havaalanı mevkiine bekliyoruz. Bize destek olan başta Ünye Kaymakamımız, Ünye Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız, İlçe Spor Müdürümüz ve devlet büyüklerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Ünye ilçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu, bu tür yarışların Ünye’yi tanıtacağını ifade ederek tüm Ünye halkını yarışları izlemeye davet etti.

Ünye Yunus Emre Offroad Kulübü Başkanı Hayrettin Basiloğlu ise organizasyona yardımcı olan Ünye Kaymakamı, Ünye Belediye Başkanı ve Ünye İlçe Spor Müdürüne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.