son haberler

Ünye’de Rötarlı Mayıs 7’si

Yayınlanma Tarihi: 23 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de Rötarlı Mayıs 7’si
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Her yıl Mayıs ayının 20’si bölgemizde Mayıs 7’si olarak kutlanıyor. Bu tarihte piknikçiler mangal başına, deniz severler ise soluğu Karadeniz’de alıyor. Ancak bu yıl Mayıs 7’si hava muhalefeti nedeniyle 1 gün gecikmeli kutlandı. Geçtiğimiz hafta Cumartesi gününe denk gelen 20 Mayıs’ta Ünye’de yağışlı hava etkili olurken bu durum vatandaşları üzdü.

21 Mayıs Pazar günü ise vatandaşlar soluğu piknik alanlarında ve deniz kıyısında aldı. Sabahın erken saatlerinde güneş yüzünü gösterirken öğleye doğru sıcaklığın artmasıyla vatandaşlar evlerinden çıkarak güzel bir gün geçirdi.

Kimi yürüyüş, kimi mangal, kimi ise denizde gününü gün etti.

Piknikte Görev Bölümü

Piknik için tercih edilen mesire alanları ise Çamlık ve Asarkaya oldu. Çamlık’ta bir gün önce bomboş olan banklarda bir gün sonra yer bulunamadı. Babalar mangal başına geçerken anneler ise sofra hazırlığındaydı. Çocukların ise parklar durak noktası oldu. Piknik alanlarına grup ve geniş aile olarak gelenler de vardı.

Ramazan Öncesi Son Piknik

27 Mayıs 2017 Cumartesi günü tutulacak ilk oruçlar öncesi son hafta sonu olan geçtiğimiz 21 Mayıs Pazar günü son ızgaralar yenildi ve son semaver çayları içildi.

Asarakaya’da Mangal Kuyruğu

Hem temiz hava almak isteyenler hem de şehrin gürültüsünden uzakta bir gün geçirmek isteyenler soluğu Ünye’nin gözde mesire alanı Asarakaya’da aldı. Güvenlik nedeniyle vatandaşların evlerinden getirdikleri mangal ve semaverler alana sokulmazken tesisten kiralanan mangalların önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı vatandaşlar da tesiste ızgaralarını kendileri pişirirken bazıları da görevlilerin pişirdikleri etlerle kendilerine bir güzel ziyafet çektiler.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.