son haberler

Ünyeli Şehit Kandil Gecesi Anıldı

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2017 okunma

Ünyeli Şehit Kandil Gecesi Anıldı
Gündem
0

İslam Alemi dün gece Berat Kandilini idrak etti. Tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de bütün camilerde kandil programı düzenlendi. 3 ayların ortası olan ve Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilinde çok sayıda vatandaş camilere akın etti.

Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle camileri hınca hınç dolduran vatandaşlar okunan Kur’an-ı Kerimi ve mevlit programını dinledi.

Şehit İslam Çubuk Kandil Gecesi Anıldı

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İslam Çubuk ve şehitler için Berat Kandili gecesi mevlit okuttu.

Ünye Orta Camii’nde düzenlenen mevlit programına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Koçdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Şehit Babası Veli Çubuk, siyasi parti başkanları, şehittin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, din görevlileri Kur’an-ı Kerim’den sureler ve ilahiler okudu.

Duygularını davetlilerle paylaşan baba Çubuk, vatanın birlik ve beraberliği uğruna şehitler verildiğini ifade ederek tek evladının da bu şehitlerin arasında olduğunu söyledi. Çubuk, “Bu uğurda seve seve canlarını veren tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Mevlit okunmasının ardından vatandaşlara şehittin ailesi tarafından şeker ve kandil simidi ikram edildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.