son haberler

ÜTSO’dan 4 Günlük Meslek Gezisi

Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2015 okunma

ÜTSO’dan 4 Günlük Meslek Gezisi
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, 4 günlük gezi planladıklarını ve turistik bir gezi olmayacağını, gittikleri yerlerde meslek gruplarıyla bir araya geleceklerini belirtti.

Gazetecilere gezi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Zor, katılım için 700 TL maliyet olduğunu, oda olarak ücretin yarısını karşılayacaklarını belirtti.

Durmuş Zor; “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak 4 günlük bir gezi planlıyoruz. Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Urfa olmak üzere. Bu dört günlük gezi 28-29-30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu 4 günlük gezinin maliyetini turizm şirketlerinden aldık maliyeti. 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı otellerde kalacağız ve maliyeti 700 liradır, bunun 350 liralık bölümünü oda olarak karşılayacağız diğer 350 liralık kısmını katılmak isteyen üyelerimizden alacağız. Gezi turistlik bir gezi olmayacaktır amacı belli, Diyarbakır’a gittiğimizde her meslek grubundaki arkadaşlarımız kendi alanları ile ilgili olan fabrikaları, atölyeleri gezecekler ya ad Adana’ya gittiğimizde herkes kendi amacına iş sektörüne uygun yerleri gezecekler. Böylece gittiğimiz 40-50 tane insan topluca aynı yerlere bakmayacağız. Eğer benim otellerle ilgili bir bağlantım yoksa benim o zaman turistlik bir tesis gezmem gerekmiyor, ya da bir kardeşimin ulaşım filosu varsa doğal olarak onun o alandaki yerleri incelemesi lazım. Gezimize tamamen sektörel topluluklar yapacağız bir rehber alacağız ve amacına uygun bir gezi olacak onun için sizler aracılığıyla daha sonra size odamızdan bununla ilgili duyuru gelecek değerlendirirseniz seviniriz. Üyemiz olan herkes bu etkinliğimize, gezimize katılabilecek ve geri dönüşte herkesin bundan istifade edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Zor ayrıca, İstanbul’da ki bir araştırmacı yazarın 1885 yılında odanın kurulduğuna ilişkin belgeyi kendilerine teslim ettiğini söyledi. Zor; “Bizim odamızla ilgili İstanbul’da bir araştırmacı kişi yanımıza geldi kendisi Profesör, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1901’de yani 114 yıllık olduğunu zannediyordu. 114 yıllık değil 1885 yıllında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğuna dair Osmanlıca bir belgeyi bize kendisi verdi onunla ilgili olan fotoğrafları resmi yazıyı biz onlardan aldık. 1885 yılında yani 16 yıl daha bu odanın yaşı büyüdü, bu bölgemiz için Ünye’miz için çok sevindirici. 1885 yılında bu bölge insanı oda oluşturmuş ticaretini bir oda üzerinden organize etmişi bunlar son derece sevindirici şeyler. Tarihe doğru derinliğimiz köklerimiz ne kadar güçlü ise onun üzerinde büyüyen dallarımız, gövdemiz de o kadar güçlü” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.