son haberler

Ünyeli Teleferik Kararını Verdi

Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2016 okunma

Ünyeli Teleferik Kararını Verdi
Gündem
1

Ünye’nin son günlerdeki en önemli gündeminden biri olan Teleferik için yaptığımız ankette Ünye’nin büyük çoğunluğu Teleferik’in Asarkaya’ya yapılmasını istediği ortaya çıktı.

Ünyeli Teleferik Kararını Verdi 3Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Ünyelilere bayram müjdesi olarak söz verdiği Teleferik için fizibilite çalışması sürüyor. Enver Yılmaz’ın Teleferik yatırımının Ünye’de heyecan yaratmadığı gerekçesi ile projeyi nadasa bıraktıklarını ifade etmesinin ardından tartışma yeniden alevlendi.

Başkan Enver Yılmaz, Salı günü Ünye’ye yaptığı ziyarette yeniden gündeme gelen teleferik ile ilgili fizibilite çalışmasının devam ettiğini belirterek deniz üstünden Çakırtepe’ye çıkacak olan Teleferik’in Dünya’da bir ilk olacağını ifade etti.

Özellikle güzergâhı ile ilgili tartışmaların odağında olan Teleferik’in nereye yapılacağını Ünye TV internet sitesinde takipçilerimize sorduk. Toplam 2 bin 423 oy kullanılan ankette Ünyeliler, Teleferik’in bin 40 oy ve % 43 oranla Asarkaya’ya yapılmasını istiyor.

Ankette Çakırtepe yüzde 26, Şeyh Yunus yüzde 13, Ünye Kalesi yüzde 13 ve teleferik istemeyenlerin oranı ise yüzde 5 oldu.

Ancak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Asarkaya’ya yapılacak olası bir teleferiğin çok maliyetli olacağı gerekçesiyle, Çakırtepeye yapılması konusunda ısrarcı davrandığı öğrenildi.

<<< Haber Linki İçin Tıklayın >>>

Ünyeli Teleferik Kararını Verdi 2

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.