son haberler

Berber ve Kuaförler Yeniden Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2020 okunma

Berber ve Kuaförler Yeniden Açıldı
Ekonomi
0

Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden açılarak hizmet vermeye başladı.

Dünya’nın bir numaralı gündemi olan Korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı önlemler esnetilmeye başlandı. Daha önce bulaşıcı risk taşıdığı için kapanan berber, kuaför ve güzellik salonları bugün itibariyle açılarak yeniden hizmet vermeye başladı.

Berber, kuaför ve güzellik salonları açılış öncesi hijyen kuralları gereği baştan aşağı dezenfekte edildi. Yapılan ilaçlamanın ardından müşteriler berber, kuaför ve güzellik salonlarına gelerek saç bakımı yaptırdı.

Randevu Sistemi İle Çalışılıyor

21 Mart’tan bu yana kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonlarında yoğunlukla birlikte bulaşıcılığın önlenmesi için bir takım tedbirler alındı. Özelliklle müşteriler arasında sosyal mesafeye dikkat edilirken olası bir yoğunluğu önlemek adına birçok berber, kuaför ve güzellik salonu randevu sistemi ile müşterilerine hizmet veriyor.

Jilet Yasak!

Pandemi önlemleri kapsamında yine berber, kuaför ve güzellik salonunda saç kesimi yapılırken sakal sadece makina ile alınıyor. Berberlerin bir süre jilet kullanmayacakları vurgulanırken tek kullanımlık önlük ve maske kullanmaları da gerekiyor. Saç kesmede kullanılan malzemeler ise bir sonraki müşteri öncesinde dezenfekte ediliyor. Müşterilerin saç kesiminden önce ateşleri de ölçülüyor.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.