son haberler

Corona Sürecinde Ev Almak Mı, Satmak Mı Karlı?

Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2020 okunma

Corona Sürecinde Ev Almak Mı, Satmak Mı Karlı?
Ekonomi
0

TİMEF Şakir Gürel YouTube kanalına konuk olan, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen ile yorumladı.

Ünye Tv Genel Yayın Yönetmeni – TİMEF Genel Başkanı Gazeteci Şakir Gürel sosyal medya üzerinden hafta başında itibaren canlı yayın programına başladı. Facebook, Youtube ve Twiter üzerinden yayınlanan programda Türkiye’nin çeşitli illerinden alanında uzman kişiler ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle canlı bağlantılar yapılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuluyor.

Merkezi Ankara’da bulunan TİMEF’ten yapılan canlı yayın programının bugünkü konuğu Kentsel Dönüşüm Uzmanı Ünyeli Mimar Nihat Şen oldu.

Koronavirüs’ün emlak sektörüne etkilerinin değerlendirildiği programda özellikle kiracı ve ev sahiplerine önemli bilgiler verildi.

“Toplum Olarak Birbirimizle Dayanışma İçinde Olmamız Gerekiyor”

Çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade eden Mimar Nihat Şen, “günlük yevmiye ile çalışan evine ekmek götüren birçok hemşerimiz ve vatandaşlarımız var. O gün yevmiyesini almadığı zaman evinde çorba kaynamayacak, evine ekmek götüremeyecek. İşte sosyal devlet olma zorunluluğu burada öne çıkıyor. Sadece devlet olarak değil belediyelere de önemli görevler düşüyor. Işini kaybeden vatandaşlara sosyal devlet olma sorumluluğuyla siyasi ayrım gözetmeden yardım götürülmesi gerekiyor. Kiracısı olanlar var, ev sahibi olanlar var. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Burada ev sahiplerine biraz sorumluluk düşüyor. Benim tavsiyem bir kaç ay kiralarını almasınlar. Onu ramazanda biz nasıl zekatımızı, fitremizi vermiyor muyuz? İlla o ayda yapmaya gerek yok. İhtiyacı olan vatandaşımızın iki ay kirasını almayalım. Ama kira parası ile geçinen ev sahiplerinin olduğunu biliyoruz. Onlar da kiranın yarısını alarak bu sürece katkı sunabilir. Toplum olarak birbirimizle dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Bize bizden başkası yardım edemez. Çünkü bu süreç yeni dünya düzenini getirecek” dedi.

“Konut Almanın Tam Zamanı”

konut almak isteyenlere de mesaj veren Mimar Şen, “Bir kaç yıl da süreceğe benziyor. Konut almak isteyenlerin tam kazanacağı zamandır. Önümüzdeki dönemlerde daha yüksek maliyetlerle inşaat yapılacak. Dolayısıyla konut fiyatları da artmış olacak. Alma imkanı olanlar için söylüyorum Konut almanın zamanı. Krediler de düşük. O nedenle kriz fırsata çevrilebilir” dedi.

Gürel’in canlı yayın programının tekrarını Ünye TV ve Şakir Gürel’in sosyal medya hesaplarından izleyebilirsiniz.

programın linki için tıklayınız

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.