son haberler

Kışlık Lastiklerinizi Değiştirin!

Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2020 okunma

Kışlık Lastiklerinizi Değiştirin!
Ekonomi
0

1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olan kışlık lastikleri birçok sürücünün henüz daha değiştirmediği öğrenildi.

Araç sürücülerine Kış mevsiminde büyük kolaylık sağlayan kışlık lastik kullanımı mevsimin değişmesiyle sona ererken birçok sürücünün aracını kışlık lastiklerle kullandığı ifade edildi.

1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiğinin yerini yaz mevisimi gelmesi nedeniyle yaz lastikleri alıyor. Yazın kış lastiği kullanmak özellikle fren mesafesinin uzamasına neden olurken yakıt yönünden de olumsuz etkileri bulunuyor.

“Kışlık Lastikler Yazın Kaza Riski Doğuruyor”

Lastik Tamircisi Hasan Güdek Nisan ayından itibaren kış lastiklerinin yerine yaz lastiklerinin değişimine başladıklarını ifade ederken henüz lastiğini değiştirmeyen birçok sürücü bulunduğunu söyledi. Güdek, “Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındadır. Ancak henüz araç sahiplerinin %50’si lastiğini değiştirdi. Yaz mevsiminde kış lastiği ile devam edildiğinde lastikler aşırı aşınma nedeni ile çabuk yıpranır. Yaz lastiklerinin dönme direncinin kış lastiklerine oranla daha düşük olması, daha az yakıt ve daha az aşınma anlamına gelir. Kışlık lastik kauçuk malzemeden üretildiği için sıcak havalarda kullanıma uygun değil. Soğuk iklim şartına göre uygun. Yazlık lastik ise tam tersi sıcak iklime göre uygun. Bu nedenle zamanında değiştirilmeyen lastikler hem vatandaşlarımızın kesesine zararlı hem de can güvenliği açısından riskli. Kazalara dahi neden olabiliyor” dedi.

Lastik Otellerine Talep!

Son yıllarda gündeme gelen lastik otelinin daha çok metropol şehirlerde tercih edildiğini açıklayan Güdek, “Lastik Oteli Yazlık ve kışlık lastiklerin kullanılmayan dönemde uygun koşullarda saklanması amacıyla oluşturulmuştur. Ünye’de Lastik Oteli şeklinde bazı arkadaşlarımız hizmet veriyor. Biz de müşterilerimizin lastiklerini uygun koşulları sağlayarak saklıyoruz. Ancak daha çok metropol şehirlerde tercih ediliyor. Çünkü vatandaşlarımızın depoları bulunmadığı için muhafaza edeceği bir yeri yok. Ama Ünye’de böyle bir durum çok fazla söz konusu değil. Yine de isteyen müşterilerimizin lastiklerini belli bir ücret karşılığında mevsim sonuna kadar muhafaza ediyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.