son haberler

Ünye Kent Konseyi’nden Çamlık Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2019 okunma

Ünye Kent Konseyi’nden Çamlık Açıklaması
Ekonomi
0

Ünye Kent Konseyi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir, Çamlık hepimizi diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı öneri projeyi değerlendirdi.

Bakan Demir Çamlık ile ilgili şu açıklayı yaptı;

Çamlığı Yapılaşma Baskısından Kurtaracak Proje

 “Hepimiz Çamlık için yapılacakların en iyisinin beklentisi içerisindeyiz. I. Çamlık toplantısında Kent Konseyi olarak en önemli konulardan birinin mevcut imar planındaki yapılaşma koşullarının değiştirilmesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği yapılmasının gerekliliğini vurgulamıştık, aksi takdirde yapılaşma hakkı geçerli olacaktı. Bu nedenle Çamlığı yapılaşma baskısından kurtarmak ve kamuya açık şekilde kullanılması için, Günübirlik Tesis Alanı olarak planlanan alanların Ağaçlandırılacak Alan ( korunacak ağaçlık alan ) Taks=0 – Yencok=0 olarak planlanması, Turizm + Ticaret alanı olarak planlanmış alanın ise Günübirlik Tesis Alanı ( kır kahvesi – kafeterya ) şeklinde planlanması doğru olacaktır. Kent konseyi olarak en büyük duyarlılığımız ve gayretimiz ilerideki yapılaşma ihtimalinin önüne geçilmesidir.”

“Toplantıda Ortak Akıl Görüşü Öne Çıktı”

“I. Çamlık toplantısından sonra Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantılarımızda Çamlık konusu ana gündem maddesi yaparak çalışmalarımız üzerinden rapor hazırladık.    Çamlık toplantısı öncesinde OBB Başkanı Sn. Mehmet Hilmi GÜLER’E Kent Konseyi olarak yaptığımız ziyaretimizde Hilmi Bey nasıl bir çamlık istersiniz diye sorduğunda raporumuz doğrultusunda paylaşımda bulunduk. OBB Başkanı Sn. Mehmet Hilmi GÜLER Ünye’nin hassasiyetleri doğrultusunda ve Ünyeliler tarafından beğenilecek bir çalışmanın yapıldığının bilgisini paylaştı. Toplantıdaki sunum, Çamlık için hala içimizde olan kaygılarımızı tamamen sildi. Çamlık II. İstişare toplantısındaki sunum neredeyse Kent Konseyi’nin hazırladığı raporla aynıydı. Ünye’ye değer verilen bir çalışma yapılmıştı. Programa davet edilen katılımcıların çoğu bu görüşteydi; ortak akıl. Yapılan sunum ileriye taşıyabileceğimiz bir değerin küçük dokunuşlarla da korunabileceğini gösterdi.”

“Çamlık Çalışmasının Başarılı Bir Sonuca Ulaşmasını Dilerim”  

 “Çamlıkla ilgili yapılan çalışmada genel anlamda ihtiyaca cevap verecek alanlar belirlenmiştir. Bunları konumu ve işlevi ve çeşitliliği ile ilgili bazı değişiklikler yapılabilir. Çamlık bizler için kendi doğal zenginliği ve varlığı ile maddiyattan, parayla elde edilebilecek çok şeyden daha değerlidir. Ticari kaygı olmadan insanlarla yaşatılmalıdır, bu nedenle Çamlık kamuda kalmalıdır. Çamlık gün içerisinde farklı zaman dilimlerinde farklı kültür ve sosyal yapıdaki bireylerin kullandığı bir alandır ve onlarla yaşamalıdır.  Mesire ve piknik alanları rehabilite edilmeli, Çamlığı Çamlık yapan çam ağaçlarıyla ilgili teknik ve zirai çalışma doğru tespit ve yönlendirmelerle yapılmalıdır.  Çamlıkta toplumsal bir kültür ve sahiplenme vardır çamlığın değerini artıracak olan bu ortak duruştur. Bizler de gelecek nesillerimize devretmek üzere sağlıklı, korunan, yapılaşmanın olmadığı ve doğal yapısı bozulmayan bir çamlık bırakmak istiyoruz; Bazen hiçbir şey yapmamak yapılacak en iyi şeydir! Ünye Kent Konseyi olarak Çamlığı korumak ve Çamlığı yapılaşma baskısından kurtarmak için, Çamlık Plan Notlarını geliştirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarımız Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ nin ilgili birimleri ile işbirliği içerisinde ve temas halinde devam edecektir. Ortak akıl ve sağduyu ile devam edilen Çamlık çalışmasının başarılı bir sonuca ulaşmasını dilerim.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.