son haberler

ÜTSO’da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirmesi

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2019 okunma

ÜTSO’da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirmesi
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ve Ünye Ticaret Borsası iş birliği ile üyelerine yönelik 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve VERBİS sistemi hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

TQNet Kalite Sertifikasyon Hizmetleri ve Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd.Şti. eğitmeni Coşkun Özel tarafından verilen seminerde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’yla getirilen yükümlülükler ile  oluşabilecek mağduriyetlere meydan verilmemesi açısından, özellikle Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kayıt yükümlülüğü ile bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde olabilecek cezai yaptırımlar ve veri sorumlularına getirilen diğer yükümlülükler konularında üyelerine uyarıda bulundu.

Özel verdiği seminerde, “Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüklerini belirlemek amacıyla 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında Odamız üyelerini bilgilendirmek amacıyla eğitim düzenlendi.”dedi.

Kanunun Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten itibaren her gerçek ve tüzel kişinin kanunun gereklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Özel, “30 Eylül 2019 tarihi VERBİS sistemine kayıt için son tarih, aslında yükümlülükler Nisan 2018 tarihinden beri geçerli” diye konuştu.

Özel, Özelikle veri toplama ve veri işleme yapılmadan önce aydınlatma metni hazırlanması ve açık rıza alınmasının önemine değindi. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından eğitim sona erdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.