son haberler

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü

Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2017 okunma

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü
Gündem
0

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde yayınlanan mesajlar;

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yâd ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. “Biz aslında kimiz?” sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale’ye bakmalıdır. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 102 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Çanakkale Zaferi, iman dolu göğüsleriyle düşmana karşı en ön safta mücadele eden ve Allah’ı arzu edip kavuşan Türk askerinin zaferidir. Çanakkale Zaferi, üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen hala önemini koruyan zaferin adıdır. Çanakkale Zaferi vatan sevdasıyla yanıp kavrulan yüce Türk Milletinin inancının zaferidir. Tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından olan Çanakkale Zaferi, Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığa olan aşkının en önemli sembollerinden biridir, bu zafer, kahraman askerlerimizin dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Zamanın en güçlü ordularına karşı imanı, inancı, canı ve vatan sevgisiyle mücadele eden kahraman Türk askeri, Çanakkale’yi bir destan haline getirmiştir, bu destan yüzyıllar geçse de asla unutulmayacak, dünya var oldukça hep hatırlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımız için canlarını feda etmiş kahraman şehitlerimizi büyük bir minnet, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çanakkale Zaferi, Türkiye tarihinin olduğu kadar dünya tarihinin de dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir. O siperlerin büyük komutanı Atatürk’ün, Çanakkale’de koyun koyuna yatan farklı milletlerden pek çok askere “artık onlar bizim evlatlarımızdır” diyerek sahip çıkması, Çanakkale’de bir milletin dünyaya kafa tutmasının ötesinde bir insanlık savaşı verildiğini göstermiştir. 18 Mart 1915’te Çanakkale zaferini kazandıran ruhla, Türk milletinin gücü, vatanperverliği, fedakârlığı ve özgürlüğe olan sarsılmaz inancı bir kez daha teyit edilmiştir. Bugün Çanakkale Savaşlarını ve orada yazılan destanları anlatırken Kurtuluş Savaşımızı ve Mustafa Kemal Atatürk’ü daha da güçlü bir biçimde anlatmalıyız. Eğer, Çanakkale’de yüzbinlerce şehidimizi bugün anıyor, onların destanlarını çocuklarımıza anlatabiliyorsak; bize bu bağımsız cumhuriyeti kazandıran Kurtuluş Savaşımız ve Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Dost düşman herkes iyi bilmelidir ki bu millet var oldukça Çanakkale geçilemeyecektir. Çanakkale şehit kanlarıyla geçilmez kılınmıştır. Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizin her biri bizim için azizdir. Her biri kutsaldır. Aralarında en ufak fark yoktur. Onların aziz hatıralarını incitecek her şeyden kaçınmalıyız. Medeni Toplumlar içerisinde yerimizi alıp, Çağdaş Demokratik ve Laik Cumhuriyetimizi ayakta tutuyorsak, Başta Eşsiz Komutan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, canları ile kanları ile vatan topraklarımızı kahramanca koruyan, kollayan kahraman askerlerine ile onların komutanlarına borçluyuz. Bugün bizlere düşen en büyük görev, tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde şehit kanları ile sulanarak bizlere emanet edilen bu mukaddes toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak muhafaza etmek ve bizden sonraki nesillere daha emniyetli bir şekilde devretmektir. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümünde; “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları asil kanlarıyla sulayarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun!”

 

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Güray Yılmaz, “Dünya tarihinin akışını, seyrini, Milletimizin kaderini değiştiren, “Çanakkale geçilmez” sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları; büyük bir kahramanlık destanı olmasının yanı sıra, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, Milletimizin, bulunamayacağı fedakârlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır. İşte bu yönüyle Çanakkale Zaferi; Milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir önem ve ruha sahiptir. Bu nedenledir ki, her yeni yetişen nesil, bu büyük zaferi Milletimize yaşatanların ruhunu iyi özümsemeli, Vatanımızın bütünlüğü ve Ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Çanakkale ruhunu sonsuza dek hissedebilmelidir. Milletimizin, Çanakkale ruhunu her zaman yaşatacağına olan inancımız da tamdır. Bu inançla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu destanı yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden veya hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”

Ünye Fen Adamları Derneği ve Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı, “Ülkemizin Bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, “kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde” yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, hak ve menfaatlerimizi koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan Dış İşleri Bakanlığı mensubu şehitlerimizi yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarında görevleri başında hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak korunacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Aziz şehitlerimiz size minnettarız sizi unutmayacağız. Ruhlarınız şad olsun.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.