son haberler

49 Hafıza İcazet Tacı

Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2016 okunma

49 Hafıza İcazet Tacı
Gündem
0

Ünye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan hafızlar için Ünye İlçe Kapalı Spor Salonunda icazet töreni düzenlendi.

dsc_5752Törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen, İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk, Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, Siyasi Parti temsilcileri, kurum amirleri, İlçe Müftüleri, Kuran kursu hocaları ve hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından Hafızlardan Bünyamin Güneş’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan icazet programı, İlçe Müftüsü Vedat Başsan’ın konuşmasıyla açıldı.

Müftü Başsan, “Programda emeği geçen herkese, kuran kursu hocalarıma, imam hatip arkadaşlarıma, bu hafızlık belgesini almayı hak eden kardeşlerime sonsuz teşekkürler ediyorum. Ünye Müftülüğü personelinin bu programın oluşmasında emeği çok vardır, onlara da sonsuz teşekkürler ediyorum. Kız ve erkek kuran kurslarında emeği geçen bütün kardeşlerime sonsuz teşekkürler ediyorum. Ve yine Ünye Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar Beyefendiye, katkılarından dolayı kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızı yalnız bırakmayan, buraya teşrif eden bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu icazet programı ilçemize hayırlı olsun, Rabbim nice böyle güzel programları beraberce yaşamayı nasip eylesin” dedi.

dsc_5855“Bir Olalım, Birlik Olalım, Diri Olalım”

İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk, “Hepinize Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun selamlarını getirdim. Kuranı Kerim’in ilk ayeti biliyorsunuz İkra. Bu sebeple ben özellikle hafızlarımızı okutan hocalarımızı, onları buraya gönderen ailelerini, maddi manevi bu çocuklarımızın okumasında çok büyük emeği olan Ünyeli hayırseverleri çok çok tebrik ediyorum. Allah ülkemizi, memleketimizi, milletimizi düşürmesin, dimdik ayakta olmamızı nasip etsin. Bugün buradaki hafızlık merasimin yanında birlik ve beraberlik gününü kutlamış oluyoruz. Ne diyordu Hacı Bektaşi Veli ‘Bir olalım, birlik olalım, diri olalım’ diyordu.Hafızlarımızın kıymetini bilelim. Hafızlara değer vermeliyiz, Kuranı beyinlerinde taşıyan kişilerdir onlar. Peygamberimizin hafızlara verdiği değeri bizler de hafızlarımıza gösterelim. Bugün buradaki hafızları yetiştiren hafız hanımefendilere ve hafız erkek hocalarımıza çok teşekkür ediyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum.” dedi.

Bu Millet Yetiştirdiği Hafızlar Sayesinde Korunan Bir Millettir

dsc_5793İcazet Programına katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, “Aşk Denince Hafızlar Gelir Akla, En Sevgilinin Sözlerini Harfi Harfine Kim Ezberler ki Hafızdan Başka. Uykusuz gecelere göz nuru akıtan, gece gündüz demeden fedakârca, sabırla, azimle çalışarak bugün hafız olmanın şerefine ulaşan kardeşlerimi öncelikle tebrik ediyorum. Bu kardeşlerime emek veren hocalarını ve böyle güzel evlat yetiştiren Anne Babaları kutluyorum. İlk emri “Oku” olan Kuranı kerim Allah’ın koruması altındadır. Kur’an hafızları da bu korumanın içerisindedir. Çünkü hafız demek mukaddes vahiy yükünü hıfzeden koruyan demektir. İşte bu millet yetiştirdiği hafızlar sayesinde korunan bir millettir. Sizin en hayırlınız kuranı öğrenen ve öğreteninizdir buyuran sevgili peygamberimiz, yeryüzünün ilk hafızıdır. 14 asırdır tek harfi bile değişmeden muhafaza edilen yüce kitabımızı gönlüne ve zihnine ilmek ilmek nakşeden hafız kardeşlerim, ne mutlu onlara ki sevgili peygamberimizin izinden gitmekteler. Onlar verdikleri söze yani ahdine sadık kaldılar, hürmete ve cennete layık oldular. Bu gün bu 49 kardeşimiz kutsal bir çileyi, güzel bir yükü taşımaya başlıyor. Ağır bir yükün altında olmalarına rağmen sonsuza dek kalacakları yerin cennet olduğunu düşünerek soluklanacaklar. Milli şairimizin diliyle “Bu yük senden Allah’ım, çekeceğim, naçarım/Senden sana sığınır, senden sana kaçarım” diyerek “Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir” hadisinin müjdesine mazhar olacaklar. Sözlerime son verirken ruhlarında ayetlerin esintileriyle, hak ve hakikat davasını yüklenip rahmani iklime yüzü nurlu bir şekilde gidecek olan hafız kardeşlerimi bir kez daha kutluyor, onları yetiştiren hocalarını, Anne ve babalarını bir kez daha tebrik ediyor, programınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Bir Gül İçin Bin Dikene Hizmet Ederler”

img_0685Ünye’de 49 hafız için düzenlenen icazet törenine katılan Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen, “Bizi bu güzel hafızlık cemiyetinde bir araya getiren, gönüllerimizi kuranla coşturan Allaha hamd resulüne salatı selam olsun” dedi.

“Hafız demek, Fatiha suresinden başlayarak Nas suresine kadar yüce kitabımız Kuran-ı Kerimi ezberleyen, mananın amili, ilahi kitabın ete kemiğe bürünmüş canlı hali demektir. Hafız Kuran’ı kalbinde taşıyan kişidir. Kuranı koruyacak kişiler de bu kişilerdir” diyen Özgelen, “Bu hafızlarımızı yetiştiren hocalarımızı candan tebrik ediyorum. Hafızlık önemlidir. Herkes hafız olamaz. Ben çocuğumu hafız yapmadım, Kur’an kursuna verdim hocaları hafız yaptılar. Hafız hocaları da hafızlar kadar sabırlı olmalı. “Bir gül için bin dikene hizmet ederler” ya işte hocalarımız, hafızlarımızı yetiştirmek için adeta bin dikene hizmet eder gibi sabırla, tahammülle, gecelerini gündüzlerine katarak, kendilerinden veda kârlık ederek belki de kendi ailesini çocuklarını ihmal ederek bu hafızları yetiştiriyorlar. O yüzden hocalarımıza çok şey borçluyuz.” dedi.

Anne ve babalarının ellerinden kırmızı gül takdim edilen 49 hafız ile hocalarına Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve İlçe Müftüsü Vedat Başsan tarafından teşekkür belgesi ve hediye verildi.

Hocaların, yetiştirdikleri hafızlara taç takması ve diplomalarını vermesiyle tamamlanan İcazet programı sona erdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.