son haberler

Ak Parti Üniversite Öğrencileri İle Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2017 okunma

Ak Parti Üniversite Öğrencileri İle Buluştu
Gündem
0

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması çalışmaları kapsamında Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Ak Parti’nin göreve geldiğin günden bu yana gençlere yönelik birçok projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Hükümetimiz her İl’e, her ilçeye Gençlik Merkezleri yapmakla ilgili bir faaliyet yürütüyor. Ünye’ye de bu kapsamda il tipi bir gençlik merkezi kuruluyor ve bitmek üzere. Yine bir Kültür Merkezi inşaatımızla ilgili altyapımızı hazırladık ve yatırım programına aldırdık. Şu an ihale aşamasında. Diğer yandan öğrencilerimizin en temel sorunlarından biri üniversite harçlarıydı. Ak Parti iktidarı 2011 yılında harçları kaldırdı. Ünye ile ilgili de en temel sıkıntı barınma sorunuydu. Benim de ilçe başkanlığım dönemimde kredi yurtların yapılmasıyla ilgili büyük bir çaba sarf ettik. Şu an faaliyette olan kız yurdumuz Türkiye’de arsaya para verilerek yapılan bir iki yurdumuzdan biri. Yine kiralama yöntemi ile pazaryerinde bulunan binayı sizlerin kullanımına açtık” dedi.

Çamyar; “Havaalanını Üniversiteye Kazandırdık”

Mevcut eğitim verilen binanın yetersiz ve kampüs havasında olmadığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Yeni bir kampüs alanı ve yerleşke ile ilgili Başbakan Yardımcımız Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ile bir girişimde bulunduk. 26 yıldır atıl vaziyette duran havaalanının işlemlerini bitirdik. Yeni yerleşke alanımız burası olacak ve Ordu Üniversitesi şu an orası ile ilgili proje çalışmalarını yürütüyor. Orayı kampüs haline getireceğiz. Mevcut fakülte binasını da Öğretim üyelerinin sosyal tesisi haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Çamyar; “Öğrencilerimizin Sosyal Yaşamlarını Da Düşünüyoruz”

Üniversite kenti olmanın belirli sosyal altyapı zorunlulukları da getirdiğini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Biliyoruz ki öğrencilerimiz örneğin bir sinema istiyorlar. İnşaatı süren ve Kasım ayında açmayı planladığımız alışveriş merkezimizde sinema salonları, kafeler gibi sosyal donatı alanları olacak” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.