son haberler

Akkuş’ta Organik Yarka Üretimi Yapılacak

Yayınlanma Tarihi: 14 Kasım 2016 okunma

Akkuş’ta Organik Yarka Üretimi Yapılacak
Gündem
0

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Akkuş İlçesi bir yatırımın daha müjdesini aldı. DOKAP, Akkuş belediyesi işbirliği ile ilçede 10 bin yarka kapasiteli projeyi hayata geçireceğini duyurdu.

akkusta-organik-yarka-uretimi-yapilacak-2Ordu Üniversitesi’nde düzenlenen “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde organik yumurta üretimi, yumurta ve tavuk etinin insan beslenmesindeki önemi” konulu panelde konuşan Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Akkuş Belediyesi ile işbirliği içerisinde 10 bin yarka kapasiteli DOKAP bölgesi organik yarka üretimi projesinin Akkuş İlçesi’nde yapılması için yatırım programına teklif edildiğini açıkladı.

Başkan Yüce konuşmasında, “Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki mevcut işletmeler ile yeni kurulacak işletmelerin ihtiyacı olan organik yarkaların temininde sıkıntı yaşanmaması için, Akkuş Belediyesi ile işbirliği yaparak 10 bin yarka üretim kapasiteli DOKAP bölgesi organik yarka üretimi projesi Akkuş’ta gerçekleştirilecek. Proje 2017 yatırım programına teklif edilmiş olup, ilk etapta 1 milyon TL ödenek aktarılmıştır. Yapılacak bu proje, tavukçulukla ilgili başka yatırımların Akkuş’a gelmesini de tetikleyecektir. Bahse konu projenin Akkuş’a kazandırılmasında emeği geçenler ile bizlere her konuda yapmış olduğu destekler ve girişimciliğinden dolayı, proje ortağımız Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.