son haberler

Arap Basını Ünye’de

Yayınlanma Tarihi: 25 Ekim 2016 okunma

Arap Basını Ünye’de
Gündem
0

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleriyle Ordu’ya 1 milyon turist çalışmaları kapsamında başlatılan tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Ordu’ya gelen çoğunluğu Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi Ünye’yi gezdi.

dsc_3501Ordu Valiliği’nin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri ilçede ilk olarak Türkiye’de UNESCO logosu taşıyan tek müze özelliği bulunan “Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Müze Evi ziyaretinin ardından Ünye Belediyesi’nin Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde kendileri için verilen yemeğe katılan Arap gazeteciler, yemeğin ardından Atatürk Parkı’nda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile buluştu.

dsc_3563Burada basın mensupları ile yakından ilgilenen ve açıklamalar yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye Orta Karadeniz’de bir taraftan Çarşamba Havalimanına, diğer taraftan Ordu-Giresun havalimanına eşit mesafede olan, yeşil ile mavinin buluştuğu en güzel şehirlerden biri. Biraz yukarıya doğru çıktığımızda da yemyeşil doğasıyla yaylalarını bulma şansı elde etmiş olacaklar. Biz her şeyden önce kardeşiz, Müslüman’ız. Kardeşlerimizi burada ağırlamak, ev sahipliği yapmak bizim için mutluluk vesilesi olacak. Ulaşım kolaylığı turizmin en temel ihtiyaçlarından biri, ikincisi ise konaklama imkânı ve yatak kapasitesi. Ünye’miz bu anlamda 5 yıldızlı bir oteli bünyesinde barındıran bir ilçe, diğer yatak kapasitemizde son derece yeterli. Buraya gelen Müslüman kardeşlerimiz burada özgürce vakitlerini geçirebilecekleri gibi, çok renkli yeşilin, doğanın, kültürün ve tarihin içerisinde kendilerini bulmuş olacaklar. Burada hem Osmanlı medeniyetine ait izleri bulacak, hem de bugünü yaşamak isterlerse bir tarafından denizi, bir tarafından doğayı, bir tarafından da inanç turizmi anlamında Ünye’de tüm imkânları bulabilecek” dedi.

Programın ardından Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerine geçen Arap gazeteciler burada at binerek keyifli saatler geçirdi. Ünye’nin güzelliğini yaşayan ve keyfini çıkaran Arap gazeteciler, Ünye’yi gezerek bilgiler aldılar ve izlenimlerini paylaşarak Ünye’den ayrıldılar.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.