son haberler

Arapça Okuyarak Yarıştılar

Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2017 okunma

Arapça Okuyarak Yarıştılar
Gündem
0

 Ordu İli genelindeki İmam Hatip Liseleri şiir ve metin yarışması için Ünye’de bir araya geldi. Çeşitli okullardan 28 öğrencinin katıldığı Arapça yarışması’nda öğrenciler jüri önünde ter döktü.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Yarışmada konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş; “şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki öğrendiğiniz her yeniliği bize yeni kapılar, yeni ufuklar açmaktadır. Bu noktada Arapça kuran dili, Arapça İslamiyet’te İslam’ın dilidir. Hazırlık sınıfı olarak Arapça ve İngilizce eğitim veren İmam Hatip Liselerini günümüzde mevcut ve her geçen gün artmakta amacımız bu hizmeti, farklı illerde bulunan İmama Hatip Liselerini de Ordu İlimizde de oluşturmak için çalışmalarımız sürmekte ve en kısa zamanda hizmete kavuşturacağız İmam Hatip öğrencilerinin böyle bir yarışmaya katıldıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem; “İbadet açısından Arapçanın çok öneli bir yeri olduğunu belirten Erdem, yüzlerce binlerce öğrenci arasında bu yarışamaya katılan öğrencilerimizi medeni cesaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca velilerimize de ve bu programı hazırlayan öğretmenlerimizde teşekkür ederim” dedi.

Arapça yarışmasında Cemal Uzun, Abdullah Tayfur, Ahmet Selma Baktı jüri üyesi olarak birinci, ikinci ve üçüncüyü seçtiler. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve verilecek ödüller ise şöyle; 1.Yarım altın, 2. ve 3. Çeyrek altın.

Arapça Metin Okuma Yarışması Sonuçları:

1-Mehmet Emre Altun

2-Hilal Karakaş Ve Ekibi

3-Emre Özata Ve Ekibi

Arapça Şiir Okuma Yarışması Sonuçları:

1- Enes Karataş

2- Havva Aydınhan

3-Rabia Gümüş

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.