son haberler

Azim ile Sabır Başarıyı Getirdi, İçinden Bir İnsan çıktı

Yayınlanma Tarihi: 8 Nisan 2017 okunma

Azim ile Sabır Başarıyı Getirdi, İçinden Bir İnsan çıktı
Gündem
0

Bu gerçek bir başarı öyküsü. Obezite Dünya’nın ve son yıllarda Türkiye’nin önemli bir sorunu. Bu kimi zaman çeşitli yöntemlerle aşılırken, kimi zaman da bütün uğraşlar sonuçsuz kalıyor.

Aslen Ünyeli olan 2 Çocuk annesi Zehra Sürücü de yaklaşık 11 senedir obezite ile mücadele ediyor. Mide balonu başta olmak üzere çeşitli zayıflama yöntemleri deneyen Sürücü son çareyi tüp mide ameliyatında buldu.

11 yıldır kilo sorunu yaşayan Sürücü iki kez hamile kaldıktan sonra 152 kiloya kadar çıktı. Artan kilolarla birlikte şeker, kolesterol ve tansiyon gibi sorunlarla da karşı karşıya kalan 32 yaşındaki Zehra Sürücü, 3 yıl önce yattığı ameliyat masasından mutlu kalktı. Sürücü başından geçen o zorlu süreci gazetemize şöyle anlattı; “Ben 2007 yılında evlendim. O zamanlarda 95 kilo civarındaydım. Zamanla kilomda artış oldu. Buna hamilelikten kalan ve veremediğim kilolarda eklenince işin içinden çıkılmaz bir hal aldım. Ne aldığım kıyafetleri bedenime oldurabiliyordum, ne de istediğim kıyafetleri alabiliyordum. Çeşitli diyet programlarını uyguladım ancak sonuç alamadım. Son olarak mide balonu yöntemini denedim. Biraz maliyetli olan bu uygulamadan da olumlu sonuç alamadım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle o zaman Adana Çukurova Devlet Hastanesi’nde çalışan Genel Cerrahi Uzmanı Atilla Akova ile temasa geçtim. Ameliyat öncesi 152 kg. idim. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyat kararı alındı ve zorlu bir sürecin sonunda kilo vermeye başladım. Geçen 2,5 yılın sonunda şuanda 90 kg’a kadar düştüm. Kilo verdikten sonra yaşam kalitem arttı. Çocuklarımla daha keyifli zaman geçiriyorum” dedi.

 

Estetikle 3 Kilo Daha Gitti

Yapılan tüp mide operasyonun ardından geçen süreçte neredeyse bir insan kilosu olan 62 kilo vererek adeta eski halinden eser kalmayan Zehra Sürücü son olarak geçtiğimiz aylarda sarkmalardan dolayı estetik ameliyat oldu. Sürücü bu ameliyatla birlikte 3 kilo daha kaybettiğini ifade ederken, hedefindeki kiloya adım adım yaklaştığını belirtti.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.