son haberler

“Bağışlanan Organ, Filizlenen Can’dır”

Yayınlanma Tarihi: 7 Kasım 2016 okunma

“Bağışlanan Organ, Filizlenen Can’dır”
Gündem
0

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ ve Doku Bağışı Haftası” olarak kutlanıyor. Organ Bağışı bilincinin arttırılması amacıyla bu yıl da ilçemizde de bir dizi etkinlik ve faaliyetler gerçekleştiriliyor.

bagislanan-organ-filizlenen-candir-1Ünye Devlet Hastanesi ile Ünye Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında stant açılarak halkı bilinçlendirici faaliyetlerde bulunuldu.

Hafta boyu açık kalacak olan standı ziyaret eden ve görevlilerden bilgi alan Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz’da organ bağışının önemine değindi.

“Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir” diyen Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz, “Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmıştır. Halkımızın organ bagislanan-organ-filizlenen-candir-2bağışı konusunda hassasiyetlerinin artması, ancak bu saye de; bizlerin de ihtiyacımız olduğunda organ bulunabileceği açıktır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası önderliğinde tüm halkımızın organ bağışında katılımlarını gönülden desteklemekteyiz” dedi.

Ünye Devlet Hastanesi olarak organ bağışına büyük destek verdiklerinin altını çizen Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz, “Organ Bağışı Birimimiz yıl boyunca çok etkin çalışmalar yaptı. Ramazan ayı boyunca her gece stant açarak halkımızı bilinçlendirmeyi sürdürdük. Türkiye genelindeki hastaneler içinde organ bağışçısı sayısı itibariyle üst sıralarda olmak bizi daha çok motive etmektedir” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.