son haberler

Başkanın Sert Açıklamalarına, Sakince Cevap Verdi

Yayınlanma Tarihi: 2 Aralık 2015 okunma

Başkanın Sert Açıklamalarına, Sakince Cevap Verdi
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısına soru önergesi veren Meclis Üyesi Sezai Kantar, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın önergeye yönelik sert çıkışına karşılık açıklamalarda bulundu.

Ünye Belediyesi tarafından yıkılan sinema ve kültür sarayının yerine yapılacak iş merkezi konusunda ard arda açıklamalar sürüyor. İlk olarak Belediye Meclisine önerge verilmesiyle başlayan tartışma, meclis dışında da gündemde.

Başkanın Sert Açıklamalarına, Sakince Cevap Verdi 2Alan AVM İçin Küçük
Açıklamalarına mevcut alanın AVM için yetersiz olduğuyla başlayan Meclis Üyesi Sezai Kantar, AVM yapımına karşı olmadıkları belirterek; “Mevcut alana AVM yapılacağını öğrendik. Bu alan çok dar bir alan, buraya AVM yapılmaz. AVM’ler geniş alana, bütün sosyal donatılarıyla birlikte insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek alanlara yapılmalı. Biz tabi AVM’lerin yapılmasına karşı değiliz, AVM’ler yapılsın ihtiyaçtır ama buraya yapılmasın. Burası küçük ve ihtiyaca cevap veremeyecek” dedi.

Kimle Görüştüysem Bina İstemiyor
Konuştuğu ve görüştüğü herkesin alana bina yapılmasını istemediğinide belirten Kantar; “O izbe bina yıllardan beri orada duruyordu. Yıkılması çok iyi bir karardı, bunu herkesde alkışladı, bizde alkışlıyoruz. Ama yerine yeniden bina yapılması gibi bir şeyi kabullenmek mümkün değil. Ünye halkıda, orada ki yaşayanlarda, etrafı bilenlerde, konuştuğumuz herkesde buraya karşı çıkıyorlar” dedi.

Doğrunun Yanında, Yanlışın Karşısındayız
Sezai Kantar açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Burası gerçekten Ünye’nin akciğeri diyebileceğimiz bir yer, denizin hemen yanında ve içeri Çınarlık Mahallesine kadar o yolun açılması halinde Ünye nefes alacak. Tam nefes alacak bir yere tekrar bina yapılıyor olması gerçekten kabul edilebilir değil. Bu bağlamda biz her zaman yanlışın karşısında doğrunun yanında olacağız. Belediye Başkanı Mecliste bir cümle kullandı ‘Çarşı Herşeye Karşı’ dediler. Tabi bir Belediye başkanına yakışmayacak bir cümle. Bizim bu zamana kadar kendileriyle uyumlu çalıştığımızı söylüyorlardı. Biz doğrunun her zaman yanındayız, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz ama yanlış yapılanların karşısında olacağız.

Yarın Gelecek kuşaklar Hesap Soracak
Halkın istemediği birşeyi siz halka rağmen yaparsanız o kabul görmez. Yapabilirsiniz, gücünüz vardır, yetkide sizdedir ama bu doğru yaklaşım olmaz. Yarın ‘Eyvah siz burayı nasıl kapattırdınız’ diye bize çocuklarımız, gelecek kuşak hesap soracak. Bizde bu bağlamda şimdi Belediye Meclis Üyesi olarak oraya karşı geldiğimizi yenilemek durumundayız. Önergemizde hatta şöyle birşeyde yazdık. Eğer bizim söylediğimiz ciddiye alınmazsa Ünye kamuoyuna sorulsun. Ünye kamuoyu buna olur diyor mu demiyor mu? Ondan sonra yapma kararı çıksın diye söyledik. Bakalım ne olacak göreceğiz. Biz yeşil alan olmasından yanayız.

Başkanın Sert Açıklamalarına, Sakince Cevap Verdi 3Geçmişte Yanlış Yapılmışsa Siz Yanlış Yapmayacaksınız
10 Yıldan beri Belediyeyi siz yönetiyorsunuz veya partinizin Belediye başkanı yönetiyor. Bu zamana kadar yapılmamış şeylere birşey demiyorsunuz, gidiyorsunuz 1991 yılında Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanlığı yapmış ve kısa dönemde çok şeye imza atmış bir arkadaşımızın adını söyleyerek ‘imar planında şu iş yapılmasaydı’ falan diyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Geçmişte yanlış yapılmışsa siz yanlış yapmayacaksınız. Siz bugün ‘o yanlış yaptı biz yapsak ne olur’ gibi bir düşünce içerisinde olamazsınız. Tabi o zaman ki durumun yanlış olup olmadığını ben bilmek durumunda değilim. Onu o zaman ki karar alıcılar cevabını verebilir. Oraya atıfta bulunup da bu şekilde cevap vermenin veya burada yapılacak binanın doğru olduğunu söylemekte doğru değil.

Para Bulunur Ama  O Yer Bir Daha Geri Alınmaz
Neden bu kadar sert cevap oldu? Buradan para beklentilerinin olduğu, Belediyenin elinin rahatlayacağını açıklamalarında da söylediler. Bu paralar bulunur, kaldı ki iktidar partisinin Belediye Başkanısınız. Bu paralar bir şekilde bulunur ve harcanır ama o yer bir daha geri alınmaz, bina geri kazanılmaz. Tekrar yapboz tahtası gibi oranın yıkılıp alan açılması gibi bu iş böyle 50 sene gider. O anlamda belediyenin paraya ihtiyacı olsada, para yüzünden bu alan kapatılıyor denmesi yanlıştır.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.