son haberler

Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde

Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2016 okunma

Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde
Gündem
0

Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde 4655.Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, dün akşam memleketi Ünye’de demokrasi nöbetine destek verdi.

Memleketi Ünye’ye gelen Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Ünye’de ilk olarak Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Çamyar, Kara’ya Ünye başta olmak üzere tüm Ordu’ya bu gururu yaşattığı için teşekkür etti. Recep Kara ise galibiyet sonrası yaşadığı bir anıyı paylaştı. Galibiyeti, darbe girişimi sonucu şehit düşen vatandaşlara ve darbeye karşı çıkan Türk Milletine armağan ettiği konuşmasını dinleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını söyleyen Kara, Cumhurbaşkanı’nın çok duygulandığını ve kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Başpehlivan Kara; “Herkesin Tarafını Belli Etme Zamanı”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Recep Kara daha sonra Ünye Cumhuriyet meydanına geçtiler. Ünye Cumhuriyet Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde 3Meydanında toplanan binlerce kişinin coşkulu tezahüratı ile karşılanan karaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Gecede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’na geçildi. Duyma Engelli vatandaşlar için ilk kez işaret dili de kullanıldı.

Kara’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan Aradı

Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Kara, “O gün de söylemiştim. Er meydanında güreşiriz, yeri geldiğinde de gerekirse tankların önüne bile yatarım. Bu ülke tüm islam coğrafyasının umududur. Hangi İslam ülkesinin başı dara düşse ilk aklına gelen ülke Türkiye’dir. Ama bizim ülkemize bir şey olursa bizlerin gidebileceği bir yer yok” dedi. Kara bugün herkesin tarafını belli etme günü olduğunu dile getirerek, “ cumhurbaşkanımız bu meydanlardan ayrılmayın diyene kadar buradayız” diye konuştu.

Başkan Çamyar; “Bu Aziz Millet Adam Gibi Adam”Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde 2

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada, “14. Günde de milli iradeye, demokrasimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye normalleşene kadar bu nöbetimizi sürdüreceğiz. Bizi bu akşam burada onurlandıran, gururlandıran Recep Kara’ya en kalbi duygularımla Ünye adına teşekkür ediyorum. Evliya Çelebi seyahatnamesini yazarken ve güreşten bahsederken, özellikle Anadolu’da güreş tutan çocukların mert, yiğit, delikanlı ve adam gibi adam olduğunu ifade eder. İşte onlardan bir tanesi de hemşerimiz Recep Kara” diye konuştu. Çamyar, “ bizim bir başka adam gibi adamımız daha var o da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bizler onu hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız, ve tabi ki bu aziz millet, kendini topun tüfeği karşısına, tankın altına atan bu aziz millet ki adam gibi adamdır” dedi.

Kaymakamı Demir; “Ünye Vatanseverliğini İlk Andan İtibaren Gösterdi”

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmada “ darbe girişiminin ilk anından itibaren yarım saat içinde bu meydanları bir çağrı ile dolduran Ünyeliler, sizlere Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde 4ne kadar teşekkür etsem azdır, sizlerin bu vatanseverliğinizi herkese anlatıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ünye Güreş Ağası Zekai GÖÇ tarafından başpehlivan Recep Kara’ya 5 bin liralık çek hediye edildi.

 

Mehmet Balkanlıoğlu Hoca Mest Etti5 Başpehlivan Memleketinde Demokrasi Nöbetinde

Demokrasi nöbetinin 14.gününde Mehmet Balkanlıoğlu hoca Ünyelilerle buluştu. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda unutulmaz bir sohbet gerçekleştiren Balkanlıoğlu ne musibetten bir hayr’a dem vurarak “ bu hainler bu milletin birbirine yeniden kenetlenmesine vesile oldu” dedi. Konuşmasında birlik ve beraberlik konularına değinen Balkanlıoğlu, bir herkesi kucaklayan bir dinin ve peygamberin ümmetiyiz, o yüzden bir olmalıyız, birlikte güçlü olmalıyız” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.