son haberler

Bayram Bitmeden Düğünler Başladı

Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2017 okunma

Bayram Bitmeden Düğünler Başladı
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Yaz mevsimiyle birlikte başlayan düğün-sünnet gibi merasimlere Ramazan’ın gelişiyle ara verilmişti.

Ramazan ayı içerisinde hazırlıklar sürerken Bayramla birlikte merasimler başladı. Ramazan’ın birinci günü eş-dost ile bayramlaşma programları yapılırken ikinci günü ise düğün-sünnet konvoyları cadde ve sokaklarda görülmeye başladı.

Karadeniz bölgesinde fındık hasat mevsimine kadar devam edecek olan merasimler bayram haftasında yoğun bir şekilde yapılıyor. Uzak şehirlerden gelen vatandaşlar hem bayramı idrak ederken hem de tanıdıklarının merasimlerine katılıyor.

Dış Çekim Zorunluluk Oldu

Düğün-sünnetlerin vazgeçilmezi fotoğraf çekimleri için artık stüdyo değil doğal mekanlar kullanılıyor. Ünye’de Atatürk Parkı, Çamlık, Asarkaya ve Kadılar Yokuşu en çok tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Ramazan ayının sona ermesiyle başlayan düğün-nişan ve sünnet çekimleri için fotoğrafçılar artık hem kendilerinin hem de merasim sahiplerinin stüdyoyu tercih etmediklerini ifade ederken kartpostallık görüntüsü olan Ünye’nin doğal arka fonunu kullanarak özel anları ölümsüzleştirdiklerini söylediler.

Dış çekim o kadar moda oldu ki bazı çiftler düğünden sonraya fotoğrafçılardan randevu alarak sadece bir ya da iki gününü düğün fotoğrafları için mekan seçimine ayırarak hem çocuklarına hem de geleceklerine ölümsüz güzel hatıra bırakıyor.

Yağmur Yağında Stüdyo Çekim

Düğün ve nişanların tarihinde fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin iş yoğunluğu nedeniyle başka zamanı olmadığı zaman stüdyo çekimine yöneldiğini ifade eden Fotojenik İşletmecisi Tuncay Dağdeviren “zamanı olan çiftleri havaların güzel olduğu başka güne çekimini ayarlıyoruz ancak zaman sıkıntısı olan çiftlerimiz de bazen oluyor. O zaman stüdyo çekimi ile sanal fon kullanarak albümlerini oluşturuyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.