son haberler

Bayram Öncesi Yüzleri Güldü

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2015 okunma

Bayram Öncesi Yüzleri Güldü
Gündem
0

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi, Bayram öncesi 4 kişiyi daha tekerlekli sandalye ile sevindirdi.

Dernek binasında gerçekleştirilen programla, tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi. Programın ardından açıklamalarda bulunan Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek, yapılan bağışların örnek olmasını istediklerini belirtti.

Güdek; “Şuan ilçemizde bulunan engelli insanlarımızın ve engelli çocuklarımızın nelere ihtiyaçları olduklarını biliyor ve anlıyoruz. Her gün en az üç veya dört kişi buraya geliyor ve gelen insanların bazı ortak istekleri oluyor. Biz buraya gelen insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ama burası hiçbir maddi geliri olmayan bir dernek kurumudur. Derneğimizin tek geliri hayırsever vatandaşlarımızın yardım olarak verdikleri zekât ve yardımlarıdır. Bize verilen bu yardımları biz de elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz yaptığımız her yardımı basına bildirmiyoruz ama bu sefer yaptığımız yardımın özel bir durumu var. Çünkü kendilerinden yardım talebinde bulunduğumuz ve bu talebimizi kırmayıp bize destek verenlerin yaptığı bağışlar örnek olsun istiyoruz ” dedi.

İnsanların fitre ve zekâtlarını çevrelerinde ki engellilere verebileceklerini de belirten Arslan Güdek açıklamalarına şöyle sürdürdü; “İnsanlarımızın bazı sebeplerden dolayı tutamadıkları oruçları var. Bu tutamadıkları günlerin fitreleri ve kendi zekâtları var. Bu yardımları etraflarında bulunan engelli ihtiyaç sahiplerine para olarak veya tekerlekli sandalye alarak ya da tamir ettirerek onların ihtiyaçları için kullansınlar. Şuan tekerlekli sandalyeler piyasada 400 ile 500 TL arasında satılmaktadır. Piyasada daha ucuza tekerlekli sandalye bulmak mümkün ama bunların kullanım ömrü daha azdır. Ben ilçemizde bulunan hayırsever vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Böyle yardımlara ilçemizde bulunan maddi durumu kötü olan engellilerimizin çok ihtiyaçları var. Biz daha önceki Kurban Bayramı’nda bazı hayırsever insanlarımızdan kurban kesmelerinin yerine bu parayı engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye almaları için talepte bulunduk. Yaptığımız çalışmalar sonucu o dönem 15 tane tekerlerli sandalye yardımı gelmişti. Bu günde Ünyeli kardeşlerimizden aynı düzeyde bir katılım bekliyorum. Ben biliyorum ki Ünyeli kardeşlerimiz hayırsever insanlardır. İnsanların yapacakları yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşacağından hiçbir kuşkuları olmasın.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.