son haberler

Bayram Telaşı Başladı

Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2015 okunma

Bayram Telaşı Başladı
Gündem
0

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte pastahaneler ve marketlerin raflarında bayram şekerleri ve çikolatalar yerlerini almaya başladı. Raflarda ki birbirinden farklı ve lezzetli şekerler insanın hem gözüne hem de iştahına hitap ediyor. Şekerlerin yanı sıra kıyafet satışlarında da satışlar arttı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bayram hazırlıklarına başlarken, bayramları olmazsa olmazlarından çikolata ve şekerler de raflarda yerlerini almaya başladı. Bu yıl şeker ve çikolata fiyatlarıysa sokaktaki vatandaş için yüksek, esnafa göreyse fiyatlar geçen seneyle aynı.

bayram_talaşi_başladi2Şeker ve çikolata fiyatlarını yüksek olmadığını söyleyen esnaf Ali Gün; “ Fiyatlar geçen seneyle aynı, önemli bir artış yok. Biz üç günden beri şeker ve çikolata satışlarına başladık, üç günlük yaptığımız satıştan memnunuz.  Halk şeker ve çikolataları alıyor ancak satışlarımız önceki senelere göre büyük bir düşüş yaşadı. Bunda en büyük sebep büyük market zincirlerinin ortaya çıkması ile küçük bakkal ve işletmeleri olumsuz yönde etkiledi. Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz önce kendi yerel işletmelerinden alışveriş yapsınlar, eğer bizde bulunmazsa ondan sonra büyük marketlere ve alışveriş merkezlerine gitsinler. Bu durum yüzünden birçok esnaf dükkânını kapamak zorunda kaldı” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.