son haberler

Büyükşehir, 39 Bin Kilometre Yol Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2016 okunma

Büyükşehir, 39 Bin Kilometre Yol Açıldı
Gündem
0

Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan ve Ordu’da özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz yönde etkileyen yoğun kar yağışında Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi bir çalışmaya imza atarak etkili kar yağışının başladığı günden bugüne kadar 39 bin km yolu ulaşıma açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, sürdürülen çalışmalarda toplam 1200 ton tuz kullanıldığını söyledi.

Öncelik Acil Hasta Bildirimleri

19 ilçenin tamamında, 86 bölgedeki 725 mahallede ekiplerini seferber ederek kar mücadelesini sürdürdüklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, yağışların başladığı 30 Aralık 2016 tarihinden bu yana toplam 39 bin kilometre yol açtıklarını söyledi. Başkan Yılmaz açıklamasında; “26 bin 378 km yol ağına sahip olan ilimizde yaklaşık 400 personel, 318 araç ve iş makinesi ile birlikte zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli olarak 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi’nden gelen acil hasta bildirimleri, muhtarlıklardan ve diğer kamu kurumlarından gelen cenaze nakil bildirimleri, hastane, okul, kamu binaları ile ulaşım güzergâhları ve ana ulaşım arterleri açıldı” dedi.

Bin 200 Ton Tuz Kullanıldı

İlçe merkezlerinde ana arterler ve dolmuş güzergâhlarının sürekli açık tutulduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz; “Çok dik yollar özellikle araç trafiğine açılmadı. Özellikle sahil kesimlerinde bulunan ilçelerimizde hava sıcaklığının gece (-5) – (-10) derecelere kadar düşmesi ciddi buzlanma sorunlarına yol açtı. Hastane, okul, kamu binaları ulaşım güzergâhları, dolmuş güzergâhları ve stratejik öneme sahip yollarda sürekli tuzlama çalışması yapıldı. Bu çalışmalarda il genelinde toplam 1200 ton tuz kullanıldı” diye konuştu.

289 Hasta Ve 151 Cenaze İçin Müdahalede Bulunuldu

20160104034038 (3)Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok mahalle yolunun birkaç kez açıldığına da vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Karla mücadele çalışmaları boyunca yaklaşık 39 bin km yol açıldı. İl genelinde toplamda 289 hasta ve 151 cenaze bildirimlerine müdahalede bulunuldu. 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlar nedeniyle Belediyemizin ekip ve ekipmanları gereksiz yere meşgul edilirken bu durum karla mücadele çalışmalarında zaman, emek ve maddi kayıplara neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Perşembe’nin Yükseklerinde Kar Kalınlığı 2 M‘Yi Buldu

İl genelindeki kar kalınlığı hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “İl genelinde ortalama kar kalınlığı 97 cm’dir. Yüksek ilçelerimizdeki kırsal kesimlerde ise kar kalınlığı 1.5 m’ye kadar ulaştı. Özellikle Perşembe ilçemiz, kar yağışından büyük oranda etkilenirken sahile 4 km mesafede dahi kar kalınlığı 2 m’nin üzerine çıktı. Perşembe ilçesinin arazi yapısı, yollarının dar ve sarp olması, kar kalınlığının da yüksek oluşu çalışmalarımızı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığı 1 m’yi geçtikten sonra o bölgelere ilimizde sınırlı sayıda bulunan ve daha güçlü olan dozer, loder gibi makineler nakledildi” şeklinde konuştu.

Yüksek Kesimlerde Fırtına Ve Tipi Devam Ediyor

Pazartesi günü itibarıyla Aybastı, Kabataş, İkizce, Çaybaşı, Gölköy, Ulubey, Kabadüz, Korgan, Kumru ilçelerinin yüksek kesimlerinde; Mesudiye, Gürgentepe Akkuş ilçelerinin de genelinde fırtına ve tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapandığını, bu yollarda ekiplerin kar mücadelesini sürdürdüklerini ve ekiplerin hazır vaziyette beklediklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, aciliyet gerektiren vakalara anında müdahale edildiğini ve fırtına, tipi ve kar yağışının olmadığı bölgelerde ara yolların açılmasına devam edildiğini sözlerine ekledi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.