son haberler

Çakırtepe’de Medya’nın İftarı

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2015 okunma

Çakırtepe’de Medya’nın İftarı
Gündem
0

Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF),  tarafından iftar yemeği verildi. Ünye’de görev yapan basın mensuplarının yanı sıra çevre il ve ilçelerin cemiyet başkanları ile çok sayıda davetlinin katıldığı iftara ilgi yoğun oldu.

cakirtepede_medyanin_iftarı4Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) tarafından uygulanan Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı projesi kapsamında Ünye’de “Uygulamalı Medya Teknolojileri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Eğitim programının sonunda ise Belçika’dan Ünye’ye gelen yabancı konuklarında katıldığı bir iftar yemeği düzenlendi. Çakırtepe Sami Soysal Parkı’nda verilen iftara, Belçika’dan gelen konukların yanı sıra Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Başkanı Çetin Oranlı, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı İsmail Temiz, ÜNSAK Başkanı İsmet Küçükoğlu, ÜTSO Eski Başkanı İsmail Hakkı Kara, CHP Eski İlçe Başkanı İrfan Yıldız Beşlioğlu, Prof. Dr. Ayşe Yalın, Mimar Berkay Yalın ile basın mensupları ve davetliler katıldı.

cakirtepede_medyanin_iftarı2İftarın ardından konuşan TİMEF Başkanı Şakir Gürel, iftara katılanlara teşekkür ederek, “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” ve “Ünye’den Dünya’ya Medya Açılımı” isimli iki tane proje gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle hem Anadolu medyasının hem Ünye medyasının sesini dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Avrupa medyası ile Anadolu medyasının entegre olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda birçok eğitim ve seminer gerçekleştirdik. Son olarak da “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” projesi kapsamında “Uygulamalı Medya Teknolojileri” eğitimini Ünye’den online olarak gerçekleştirdik. Belçika’dan gelen 2 radyo, televizyon teknik uzmanı dostumuz burada Türkiye’deki yerel medyaya “Uygulamalı Medya Teknolojileri” eğitimi verdiler. Yerel medya mensupları bulundukları yerlerden bir program ile internet üzerinden bağlandılar, programı dinleyip izlediler, soru sordular, cevaplarını aldılar ve bu eğitim tamamlanmış olduk” dedi.

Belçika’da Türk Basın Tarihi Sergisi
Ünye ve Anadolu Medyası’nın gelişmesi ve Avrupa ile entegrasyonu için önemli çalışmalara imza attıklarını belirten TİMEF Başkanı Gürel, “Ekim ayının 5’inde Belçika’da “Türk Basın Tarihi” sergisi açacağız. Anadolu’nun ve lokalde Ünye’nin tanıtımı noktasında Türk Medyası olarak, İletişim ve Medya Federasyonu olarak(TİMEF) üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sizlerde bu eğitimin sonunda burada verilen iftarımıza, katılıp yabancı konuklarla birlikte olduğunuz ve bizleri onurlandırdığınız için tekrar teşekkür ediyor, yeni organizasyonlarda buluşmak dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.