son haberler

Çamyar; Ünye’nin Doğalgaz Özlemi Sona Erdi

Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2017 okunma

Çamyar; Ünye’nin Doğalgaz Özlemi Sona Erdi
Gündem
0

2008 yılında ana hattının geçtiği Ünye’de yıllardır süren doğalgaz özlemi nihayet son buldu. Basınç düşürme tesisinin faaliyete alınması ile birlikte altyapısı tamamlanan mahallelere doğalgaz akışı sağlandı.

Akışın verilmesi ile birlikte OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat OLGUN ve AKSA Ordu-Giresun Bölge Müdürü Doğan Gürler, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı ziyaret etti.

Ünye’de yıllardır özlemle beklenen doğalgazın kent merkezine verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bugün Ünye için son derece tarihi bir gün. Ünye hep çok önemli yatırımlara imza atıyor ama, bu belki de ilçemiz için en önemli tarihi anlardan bir tanesi. 2008 yılında BOTAŞ’ın ana hattının geçtiği Ünye’de, 2012 yılında gaz akışı verilmesine rağmen 2015 yılına kadar maalesef 122 bin nüfuslu bu güzel turizm şehrinde doğalgaz çalışmasına başlanılamamıştı. Büyükşehir Belediyemizle beraber özellikle ilgili firmanın yönetim kurulu içerisinde OSKİ’den de temsilci olmak suretiyle ki, özellikle ben burada Suat OLGUN’un adını zikretmek istiyorum. Kendisi bu konuda son derece tecrübeli. Bilgi birikimini Ordu’ya aktararak ilgili firma ile süreci hızlandırarak bir an önce Ünye şehir içinde altyapı çalışmalarına başlandı. Başta Yunus Emre Mahallesi, Niksar caddesi, Hükümet Caddesi, Saray Caddesi ve Atatürk Mahallesinin büyük bölümünde planlandığı şekilde büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Ancak uzun süredir devam eden bir diğer sıkıntı basınç düşürme istasyonunun inşa edilememiş olmasıydı. Kamulaştırmanın tamamlanma sürecinde Bölge Müdürümüze almış olduğu inisiyatiften dolayı teşekkür ediyorum. Kamulaştırma yapılacak arsanın sahibi ile birebir diyalog kurarak yargı sürecini hızlandırmış oldu. 24 Mart itibariyle de meyvesini vermiş oldu. Şu an itibariyle Ünye’de altyapısı tamamlanana tüm noktalarda doğalgaz akışı sağlandı” diye konuştu.

Resmi Doğalgaz Açılışı 5 Nisan’da Cumhuriyet Meydanında

Ünye’de doğalgaz akışının resmi olarak ise Ünye Cumhuriyet Meydanında yapılacak törenle gerçekleştirileceğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “5 Nisan’da Sayın; Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda resmi törenle gaz akışının startını vermiş olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn; Enver Yılmaz olmak üzere tüm ekip burada olacak. Ben burada bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve süreci yakından takip ederek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çamyar, “Doğalgaz Tüm Ünyelilerin Özlemiydi”

Bir turizm kenti olan Ünye’nin doğalgazı adeta özlemle beklediğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’mizde nereye gitsek vatandaşlarımızın bizlere ilk sorularından bir tanesi de “doğalgaz ne zaman verilecek” şeklinde oluyordu. Artık şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki Ünye’de altyapısı tamamlanan tüm mahallelerimizde doğalgaz akışı sağlanmış oldu. Altyapısı devam eden ve başlanacak mahallelerimizde de çalışmaların tamamlanmasını ardından doğalgaz verilmeye başlanacak” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.