son haberler

Çanakkale Ruhunu Ünye’de Yaşattılar

Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2017 okunma

Çanakkale Ruhunu Ünye’de Yaşattılar
Gündem
0

Ünye El Ele Yardım Derneği Saray Camii’nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara Buğday çorbası, hoşaf ve ekmek ikramında bulundu.

Bazen bir öğünde hiçbir şey bulamayan, askerlerimizin verdiği zorlu mücadeleler destanlaşırken özellikle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü ve haftasında yeni nesle çeşitli etkinlik ve programlarla anlatılıyor. Bugünü anma ve anlama bakımından Ünye’de ilk etkinlik, yaptığı yardım çalışmalarıyla adını sıkça duyuran Ünye El Ele Derneği’nden geldi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Saray Camii’nde dernek üyeleri hayırseverler, hazırlanan yiyecekleri Cuma namazı çıkışı dağıttı. Cami önünde Buğday çorbası, hoşaf ve ekmek dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Faaliyet hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Adem Atik, “18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin anısına şehitlerimizi yad etmek, onların aziz ruhlarına hediye olması için bir ikram yapalım istedik. Bu nedenle Cuma namazı vesilesiyle bir araya gelen vatandaşlarımıza da o günün şartlarında savaşan askerlerimizin yedikleri hoşaf, çorba ve ekmekleri aynı duyguyu vermese bile bir nebze olsun geçmişe götürmek için böyle bir etkinlik yaptık. Bu etkinliği dernek olarak ilk kez bu yıl bu camimizde gerçekleştirdik. Emeği geçen ve bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.