son haberler

Cumhuriyet’in 93. Yılını 2 Gün Önceden Kutladılar

Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2016 okunma

Cumhuriyet’in 93. Yılını 2 Gün Önceden Kutladılar
Gündem
0

Ünye’de CHP İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ünye Şubesi, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ünye Şubesi ve Ünye Kent Konseyi üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılını Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıta çelenk koyarak kutladı.

14853173_1170909382984395_6101130009935576419_o29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda CHP Ünye İlçe Başkanlığı, ADD Ünye Şubesi, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ünye Şubesi ve Ünye Kent Konseyi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gününden 2 gün önce kutlamak yerine gününde kutlamak istediklerini, bu anlamda buruk olduklarını ifade etti.

Ortak paydamız Laik Cumhuriyeti

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tar14889869_1170909896317677_4347548878787225565_oafından başlatılan Kurtuluş Savaşı, millet olarak gerçekleştirilen mücadelelerin ardından kazanılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ulusumuzun milli mücadelesi Cumhuriyet’imizin kuruluşuyla tarihin altın sayfalarında yerini almıştır” diyen Başkan Ali Yalçın, “Ulusumuz, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlara minnet ve şükran duymaktadır. Türk insanı bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacak, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumak hepimizin asli görevidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatmak, hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır. Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Cumhuriyeti yüceltmenin, çağdaş ve ilerici bir toplum yaratmanın sorumluluğu hepimizin görevidir. Ortak paydamız Atatürk’ün en büyük eseri olan demokratik ve laik Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran duyguları ile anıyor, tüm hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım.”

14884490_1170909366317730_1126289986881525962_oADD rejimi korumak için çağrı yaptı

Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş, “Cumhuriyetimizin kuruluş amacının, kuruluş felsefesinin ve kuruluş değerlerinin, bir bir ve sinsice tahribata uğratıldığı bu günlerdeyiz. Atatürkçülere ve biz Cumhuriyetçilere, laikliği sonuna kadar savunmaya kararlı olan herkese, ulusal birliğimizin devamı adına, önümüzdeki süreçlerde büyük görevler düşmektedir. Bu görevleri yerine getirmemiz ve olabilecek rejim değişmesine yönelik, nereden gelirse gelsin tüm eylem ve uygulamaları red edip, kararlı, cesur, tavrımızı ve mücadelemizi meşru zeminlerde sonuna kadar devam ettirme mecburiyeti içinde olduğumuzu asla unutmamamız gerekmektedir. Hafif bir gevşeme, korkma ve rehavete kapılmamız bile, tüm Cumhuriyet kazanımlarımızın heba olmasına ivme kazandıracaktır” diyerek mesaj verdi.

Ya savunacağız ya da seyirci kalacağız

“Ya Cumhuriyetimizi ve onun kazanımlarını sonuna kadar savunacağız yada başkanlık sistemi diye dayatılan tek adamlı dikta yönetimine seyirci kalacağız” diyerek son dönemde siyasi gündemi meşgul eden başkanlık sistemi tartışmaları için halka çağrı yapan Ali Rıza Ateş, “Ülkemizi ve halkımızı tamda bu noktada ayrıştırma gayreti içinde olduklarını, bundan sonrada olmaya devam edeceklerini, asla unutmamalıyız. Aksi halde, bir ulusun kan dökülerek kazandığı ve devamını milletine yani bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimiz ve kazanımlarımız elimizden kayıp gidecektir. Cumhuriyetimizin ve ona sebep olan bayramımızın coşk14882235_1170910042984329_6955990217772190254_ou içinde onurlu ve gururlu bir şekilde halkı tarafından kutlanmasına bile tahammül edemeyen zihniyete şunu sormak istiyoruz. Güvenliğin sağlanamaması gerekçesi ile etkinlikleri iptal edenler, bu ülkeyi yöneten sizler değil misiniz? Halkın böyle bir onurlu bayramını kutlamada şayet başka amaçlarınız yoksa halkın güvenliğini sağlamaktan acizseniz, bu ulus bütün olumsuzluklara rağmen kendi güvenliğini sağlayarak gerek bu bayramı, gerekse ulusa mal olmuş tüm milli bayramları ve anma günlerini, coşku ile kutlayacak cesarete, kararlılığa ve beceriye sahiptir. Zira herkesin şunu bilmesi gerekmektedir. Cumhuriyet ve kazanımları bu ulusun olmazsa olmazıdır, tek kişi yönetimine heba edilemez. Herkesin aklını başına alarak ülkemizin birlik ve beraberliğini bozacak ve ulusumuzu ayrıştıracak, eylem ve uygulamalardan derhal vazgeçmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Cumhuriyetimiz, yüzyıllardır çekilen sıkıntı ve belalardan uyanışın, ulusumuzun çırpına çırpına bulduğu ve bu aziz vatanın her tarafını suluyan şehit kanlarının karşılığı olarak kazanılan en mükemmel yönetim biçimidir.

Tek adam yetkisine dayandırılan ve dayattırılan başkanlık sistemi hayalleri, anayasa değişimi tuzağı ve yutturmacası ile halkımızın referanduma sürüklenmesi gayreti olacaktır. Tam bu noktada parlamenter sistemi sonuna kadar savunma, tek adam yönetimine hayır deme ve mevcut rejimimize sahip çıkmak için, yerlerde sürünen demokrasimizi, hukuk ve adaleti, insan hak ve özgürlüklerini tekrar ayağa kaldırmak adına, girilmedik ev, girilmedik sokak, girilmedik köy ve mahalle kalmadan, halkımıza gerçekleri anlatmak boynumuzun borcudur. Ulusal bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi yok etmek isteyenler şunu bilmelidir ki, bunları kazanırken, bu ulusun ödediği bedellerin 10 katını da ödeseler yine de başaramayacaklardır. Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını sonuna kadar korumaya kararlıyız” dedi.

Konuşmaların ardından tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.