son haberler

Cumhuriyet’in Kuruluşunu konu alan SON AKŞAM YEMEĞİ sinema filmi vizyona girdi.

Yayınlanma Tarihi: 25 Ekim 2023 okunma

Cumhuriyet’in Kuruluşunu konu alan SON AKŞAM YEMEĞİ sinema filmi vizyona girdi.
Gündem
0

Yapımcılığını Ünyeli A.Selim Tuncer’in üstlendiği filmin galasına katılan AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Bir arada yaşayabilmeyi anlatan muhteşem bir Cumhuriyet filmi. İster Cumhuriyetçi, ister Osmanlıcı olsun, herkesin izlemesini tavsiye ediyorum” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından önceki gece Çankaya Köşkü’nde yediği “Son Akşam Yemeği”nde yaşananları konu eden film oldukça beğenildi.

İstanbul Eski Ciner Stüdyoları’nda çekilen ve Mustafa Kemal Paşa’nın “Arkadaşlar yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” dediği ve Cumhuriyet düşüncesinin artık ete kemiğe büründüğü 28 Ekim 1923 akşamı Çankaya Köşkü’nün mutfağında ve yemek salonunda gelişen olayları konu eden “Son Akşam Yemeği” isimli filmin galası yapıldı.

Galaya Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Proje Koordinatörü Sultan Tapdık ve Türk Dünyası Sinema Vakfı başkanı Erdoğan Erdoğdu ile katılan Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) Genel Başkanı Şakir Gürel, filmin Cumhuriyeti’n kuruluşu öncesinde yaşananları konu ettiğini hatırlatarak herkesin izlemesini tavsiye etti.

Genel Başkan Şakir Gürel; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında ve Cumhuriyetçiyseniz, size izlemenizi önereceğim olağanüstü güzellikte müthiş bir film… Osmanlıcıysanız, yine size izlemenizi önereceğim olağanüstü güzellikte müthiş bir film… İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle hazırlanan ‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası İstanbul Kanyon’da yapıldı. Galaya, film ekibinin yanı sıra her kesimden çok sayıda davetli katıldı. Filmin galasına özel basılan ve yayınlanan Havadis gazetesinin o günlerdeki gibi ‘yazıyor yazıyor’ diye satıcı bir çocuk tarafından dağıtılması, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’nun özel piyano resitali vermesi, filmde konu edilen Helva-i Hakani’nin yani Helvaların Hakanı isimli helvanın çıkışta özel kaplarında izleyicilere ikram edilmesi, filmin güzelliği ile mütenasip zerafet ve incelik taşıyan jestlerdi. Aynı zamanda Ünyeli hemşehrimiz olan Son Akşam Yemeği Filminin yapımcısı A. Selim Tuncer başta olmak üzere yönetmen ve oyuncular ile emeği geçenleri kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz” dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.