son haberler

Dijital Arşive Geçen İlk Belediye Oldu

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2016 okunma

Dijital Arşive Geçen İlk Belediye Oldu
Gündem
0

unye-belediyesi-arsiv-merkezini-acti-6Ünye Belediyesi dijital arşiv uygulamasına geçerek hem evrak arşivini koruma altına aldı hem de hizmet süresini rekor bir seviyeye indirdi.

Temmuz 2015 yılında başlayan arşivi sayısal ortama aktarma çalışmaları neticesinde bir yıl gibi kısa bir sürede 3,5 milyon ’un üzerinde evrakı dijital ortama aktaran Ünye Belediyesi yapılan titiz çalışmalar neticesinde bölgede dijital arşiv uygulamasını hayata geçiren ilk belediye oldu. Dijital ortama aktarılan arşivlerin evrakları ise Tekkiraz mahallesinde oluşturulan son teknolojiyle hazırlanan arşiv merkezinde saklanıyor.

unye-belediyesi-arsiv-merkezini-acti-4Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar bugün arşiv merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan belediye başkanı Çamyar, “Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Biz köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Bugün bu bilince kavuşan Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın önderliğinde o bilince her gün yeni yeni bilinç katmaya devam ediyor ki 15 Temmuz tarihinde bu millet yeniden millet olma, birlik olma, siyasal parti ayrımı gözetmeksizin herkesin “Mevzu vatansa, ben şehit olmaya hazırım” bir geceyi yaşamış oldu. Onun için bizi biz yapan değerleri, yani dünümüzü iyi bileceğiz ki yarınımız da iyi planlayalım. Tam da bu anlamda Ünye Belediyesi olarak biz hiçbir sorunu halının altına süpüren bir anlayışı ortaya koymadık. Hepsini çöze çöze gidiyoruz. Bugün burada açılısını yapacağımız unye-belediyesi-arsiv-merkezini-acti-2dijital arşivimiz 3,5 milyon evrakın taranmasıdır. Normalde bakıldığı zaman hiçbir belediye başkanı buna yatırım yapmaz. Bunu normalde bakıldığında hiçbir faydası yok gibi görünüyor. Ancak hemşerilerimiz belediyenin birimlerine geldiğinde geriye dönük tüm evraklara saniyeler içinde ulaşabilecekler. Bu da hizmet verme süresini maksimuma çıkarmış olacak. Biz göreve geldiğimizde zamanı, parayı iyi kullanacağımızı, insanı ve bilgiyi iyi yöneteceğimizi söylemiştik. Dolayısıyla burası da bilgiyi iyi yönettiğimizin bir kanıtı” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, daha sonra beraberinde muhtarlar ve birim amirleri ile birlikte arşiv merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Arşiv merkezi ısı, nem, güvenlik gibi birçok noktada 24 saat dijital olarak takip ve kontrol ediliyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.