son haberler

“Emek Vermezseniz, Zahmet Çekersiniz”

Yayınlanma Tarihi: 8 Ağustos 2015 okunma

“Emek Vermezseniz, Zahmet Çekersiniz”
Gündem
0

Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kursların kapanmaya başladığını belirterek uyarıda bulundu; “Bugün çocuğunuza emek vermezseniz, yarın zahmeti siz çekersiniz.”

Yaz Kuran kurslarında eğitim gören yaklaşık 8 bin öğrenci, fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte köylere gidiyor.

3 kur olarak gerçekleşen kurslarda ilk iki kurda yaklaşık 8 bin öğrenci eğitim görürken, fındık sezonunun yaklaşması ile bu sayının hızla düşüşe geçtiğini belirten Müftü Başsan, eğitimleri yarıda kalan öğrenciler için açıklamalarda bulunarak, hem velileri hem de imamları uyardı.

İmamlara, öğrenci sayısı bire de düşse ders verilmesi gerektiği uyarısında bulunan Başsan; “500 kişilik camide 200 çocuk okutuluyor. Sizler eğitime uygun davranmazsanız çocuk iki gün sonra kopup gidiyor. Her ne olursa olsun çocukların eğitimi mazeret kabul etmez” dedi.

Fındık sezonuna yaklaşılması ile birlikte velilerin çocukları köylere götürdüğünü ve eğitimlerinin yarıda kaldığını belirten Başsan; “Bugün çocuğunuza emek vermezseniz yarın zahmeti siz çekersiniz. Yarın şikâyetçi olmak istemiyorsak, bugün ellerinden tutup kurslara götürmek lazım. Hiç olmazsa Cumaya, namazlara götürmek gerekir” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.