son haberler

Engelleri Eğitimle Aştılar

Yayınlanma Tarihi: 9 Mayıs 2016 okunma

Engelleri Eğitimle Aştılar
Gündem
0

Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci, öğretmenleriyle birlikte “Engeller Eğitimle Aşılır” sloganıyla hazırlayıp sunduğu ve öğrencilerin dans şiir gibi etkinliklerinden oluşan program, Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleşti.

Engelleri Eğitimle Aştılar 3Velilerin ve misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği programda ayrıca Ordu Üniversitesi tiyatro ekibinin gösterisi de sahne aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Mustafa Som, “Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak amacımız, engelli kardeşlerimizin hem zihinsel, hem bedensel, hem akademik, hem de sosyal yönlerini güçlendirmektir. Bugün burada çocuklarımızın neler başarabileceklerini göstermek için toplandık. Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek, farklılıklara tahammül edebilmek, insan olma felsefemizin gereğidir. Umut Özel Eğitim ve Engelleri Eğitimle Aştılar 2Rehabilitasyon Merkezi olarak temel hedefimiz, sorumlu olduğumuz öğrencilerin kendi başlarına hayatlarını devam ettirmeleri ve kendi kendilerine yeter duruma gelmelerini sağlamaktır” dedi.

Toplumun engellilerle ilgili çok fazla ön yargılar ve olumsuz tutumları olduğunu ifade eden Mustafa Som, “Toplumumuzda engellilerle ilgili çok fazla ön yargılar ve olumsuz tutumlar gözlemlenmektedir. Bu önyargıların ve olumsuz tutumların çoğu engelli bireyleri tanımamaktan ve onlarla aynı ortamı paylaşmamaktan kaynaklanmaktadır. Oysaki bizler, onları anlamaya çalışsak ve onlarla biraz zaman geçirsek, bu önyargıların ve olumsuz tutumların bir çoğunun yersiz ve anlamsız olduğu görülecektir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.