son haberler

FETÖ Bağlantılı 370 Dernek Kapatıldı

Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2016 okunma

FETÖ Bağlantılı 370 Dernek Kapatıldı
Gündem
0

İçişleri Bakanlığı 370 derneğin faaliyetini durdurdu. Kapatılan dernekler arasında Ünye’den bir Ordu Merkez’den 3 ve Aybastı ilçesinden de 1 dernek bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEAŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8, olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyetinin valiliklerle durdurulduğu kaydedildi. Açıklamada, inceleme, değerlendirme çalışmalarının devam ettiği terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelenin hız kesmeden kararlılıkla devam edeceği belirtildi.
KHK ile Ordu İlinde faaliyet Gösteren Ünye Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Ordu İşadamları Derneği, Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği, Ordu Eğitim Gönüllüleri Kültür Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği ve Aybastı Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği kapatıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.