son haberler

Geleneksel Kent Bayramlaşmasında Ünye Mozaiği

Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2017 okunma

Geleneksel Kent Bayramlaşmasında Ünye Mozaiği
Gündem
0

Ünye’de her bayram geleneksel hale gelen kent bayramlaşmasında bayram kültürü yaşatılmaya devam etti.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi işbirliği ile organize edilen merasime Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Bayramlaşma merasiminin ardından konuşmalara geçildi.

İlk olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, “Mübarek Ramazan bayramının ülkemizde ve bütün Dünya’da huzur içinde geçmesini, Ramazan ayının bizlere hatırlattığı değerlerle dolu olmasını diliyorum” diye konuştu

Daha sonra Ak Parti Ünye İlçe Başkanlığı adına konuşan partinin yönetim kurulu üyesi Mustafa Çakmakçı ise “Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, nice bayramlara hep beraber barış ve birliktelik içerisinde ulaşmamızı diliyorum” dedi.

Kent Bayramlaşmasında konuşan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ise, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise kurtuluş şeklinde nitelenen güzel bir Ramazan ayını daha eda ettik ve bayrama ulaştık. Bayramın kıymetini bilmek Ünye ölçeğinde ve Türkiye’mizde ve hatta tüm İslam coğrafyasında birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Geleneksel Ünye Kent Bayramlaşmasında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada, “Ramazan bayramının barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle yaşamamızı, dayanışma ruhumuzu pekiştirmemizi, birlik ve beraberliğimizi tazelemeyi, yaşlıları, yoksul ve düşkünleri de sevincimize ortak etmeyi Peygamber Efendimiz (S.A.V) ümmetine bir ödev olarak vermiştir. Bu bayramın İslam âlemi için kurtuluş müjdeleri getirmesini diliyorum. Ayrıca; aç Bırakarak doyanların, sömürerek alanların ve en az kendileri kadar yaşama hakkına sahip olan insanlara dünyayı zindan eden, öz vatanlarını mezar eden zihniyetlerin son bulmasını da bu vesile ile temenni ediyorum. Büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak atalarımızdan bize kalan bu bayramın geçmişte olduğu gibi aynı şekilde kültürünü Dünya’nın her yerine taşıyamazsak ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) verdiği öğütleri yerine getiremezsek, insanların gözyaşları emin olun daha da artacak. Onun için büyük ve güçlü Türkiye demek durumundayız. Bu duygularımla Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, nice bayramlara sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzur içerisinde kavuşmayı Cenabı Mevla’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar edildi ve daha sonra kent bayramlaşmasına katılanlara yemek ikramında bulunuldu.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.