son haberler

Gençler, Kendi İşinizi Patronu Olun

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2016 okunma

Gençler, Kendi İşinizi Patronu Olun
Gündem
0

İl Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı, Endüstri Mühendisi MuhsinEmre Demiröz, AK PARTİ Hükümeti’nin gençlere özel ikramı olan uygulamanın başladığını belirterek, gençler işte size fırsat proje üretin, hem ekonomiye katkı sağlayın hem de kendi işinizin patronu olun” dedi.

Başkan Demiröz, Ordu’lu gençlerin KOSGEB’e girişimcilik için akın ettiğini bugüne kadar Ordu’da 500 gencin müracaatta bulunduğunu belirterek bu bizim için sevindirici bir durumdur. Ancak yeterli değil dedi. AK PARTİ Hükümeti’nin desteği sayesinde, gençlerimiz hem Ordu ekonomisine katkıda bulunacak , hem istihdam sağlayacak hemde kendi işlerinin patronu olarak geleceğin üreten iş adamları olacağını umuyorum dedi.

Ak Parti Hep Gençlerin Yanında Oldu

Başkan Demiröz, AK PARTİ’nin kuruluşundan bugüne kadar hep gençlerin yanında olduğunu ifade ederek, biz gençlerimize hep sahip çıktık , onların hep yanında olduk dedi. 1 Kasım seçim beyannamesinde ve miting meydanlarında söz verdiğimiz gibi gençleri girişimciliğe özendirmek, üretime yöneltmek için önemli bir fırsatın sunulduğunu belirten başkan Demiröz, Kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini belirten Demiröz, söz konusu uygulamanın 17 Aralık itibarıyla başladığını, genç girişimcileri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla uygulanan programa başvurmaya davet etti. Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığına dikkati çekti.

Yaratıcı Olun Farklı Projeler Üretin

AR-GE Başkanı Demiröz, Gençlerimiz farklı projeler üretmeli, klasik iş yeri açma modelinden vaz geçilmeli yaratıcı projeler tasarlamalı ve uygulaması içinde Hükümetimizin KOSGEB aracılığı ile başlattığı ve 17 Aralık’tan itibaren projesi onaylanıp kurullara girmeye hak kazanan tüm girişimcilerin söz konusu desteklerden yararlanabileceğine işaret ederek, “AK Parti olarak seçim öncesinde ne vaadettiysek, hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira hibe ve istemesi halinde 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz. Uygulama 17 Aralık itibarıyla başladı. Genç girişimcilerimizi KOSGEB aracılığıyla uyguladığımız programa başvurmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Girişimcilik Destek Programı’nın Detayları

Girişimcilik Destek Programı’nın , 50 bin liralık hibenin;

2 bin lirasının “işletme kuruluş desteği”,

18 bin lirasının “kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği”,

30 bin lirasının da “işletme giderleri desteği”nden oluştuğunu anlattı.

Genç Girişimcilerimizi Her Alanda Desteklemeye Devam Edeceğiz

Demiröz, bu destekten yararlanmak isteyen girişimci adaylarının öncelikle 24 saati atölye çalışmalarından oluşan ve toplamda 70 saat olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak,girişimcilik sertifikasını alması gerektiğini söyledi.

Öte yandan söz konusu sertifikayı alanların dışında KOSGEB’in “Genç Girişimci Geliştirme Programı” tamamlayanlar ile “Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı”nı bitirerek, eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler veİş Geliştirme Merkezleri’nde (İŞGEM) yer alan girişimcilerin de destekten faydalanabileceğini belirten Demiröz, “Girişimcilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Şartları uyan her girişimcimizin söz konusu programlara başvurmalarını bekliyoruz” dedi.

Gençlerimize Güveniyoruz

AR-GE Başkanı Demiröz, “Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda; düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, yeniliğe ve gelişmeye açık, farklılıklara saygılı, ahlaki değerlere sahip, karar süreçlerine katılan, ülkemiz meselelerine ve çevreye duyarlı, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini hedeflemekteyiz. Partimiz, gençlerimizin; siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermektedir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.