son haberler

Gurbetle Sıla Tanıtım Günlerinde Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 7 Kasım 2016 okunma

Gurbetle Sıla Tanıtım Günlerinde Buluştu
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, 19 ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve birçok firmanın stant açarak İstanbul’da yaşayan Ordulularla buluştuğu 6. Ordu Tanıtım Günleri etkinliği sona erdi. Tarihi, kültürü, sanatı ve doğal güzellikleri ile Ünye’nin ön plana çıktığı tanıtım günlerini yüzbinlerce Ordulu ziyaret etti.

gurbetle-sila-tanitim-gunlerinde-bulustu-53 Kasım’da Maltepe sahili etkinlik alanında başlayan ve 6 Kasım’da sona eren etkinlik kapsamında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Ordulular bir nebze de olsa memleket özlemini giderdi.

Ünye’nin yöresel ürünleri ve kültürünün yanı sıra değişmeye ve gelişmeye başlayan yüzünün stantlarda sergilendiği etkinlikte, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ziyaretçileri Ünye standında ağırlayarak ikramlarda bulundu. Ünye’nin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile birlikte son dönemde yapılan yatırımlarla büyük değişim yaşayan kentte ki yatırımlar ziyaretçilere anlatıldı.

gurbetle-sila-tanitim-gunlerinde-bulustu-3Projeler Öne Çıktı

4 gün süren Ordu Tanıtım Günlerinde geniş bir standa sahip olan Ünye Belediyesi, projelerini hemşehrilerine anlattı. Ünye’yi tanıtan kitap, broşür, cd ve bülten, gazeteler gibi materyallerin yanı sıra Ordu fındığının da ziyaretçilere ikram edildiği stantlarda vatandaşlar, projelerin son durumu hakkında da bilgi aldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ziyaretçilere Ünye’de biten, devam eden ve projelendirilen yatırımlara ilişkin hemşehrilerine bilgiler verdi. Başkan Çamyar, “Ünye yeni yatırımlarla her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Kültür yolu başta olmak üzere, dere ıslahları, yeni yol ve bulvarlar, iş ve alışveriş merkezleri, yeni meyden ve kültür sarayı gibi önemli yatırımlar bir bit hayata geçiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yatırımlar hız kazandı. Hemşehrilerimiz her yıl Ünye’ye geldiklerinde bu değişimi ve gelişimi kendileri gözlemleyeceklerdir” dedi.gurbetle-sila-tanitim-gunlerinde-bulustu-7

İlklerin Şehri Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da törende bir konuşma yaparak, “İstanbul’da TÜİK rakamlarına göre ikinci göçmen bir iliz. Ordu’daki nüfusumuz 750 bin. Yaz nüfusumuz 2 milyon. Türkiye’de en fazla fındığın üretildiği, Türkiye’de en fazla balın üretildiği, Türkiye’de en fazla kivi’nin üretildiği, 66 kilometre uzunluğuyla Türkiye’de hatta Avrupa’da en fazla tünellerin olduğu da bir il durumundayız. Yaz ve kış nüfusu arasında aşırı dengesizlik nedeniyle Ben inanıyorum ki, bugün yarın Pazar gününe kadar ciddi bir kaynaşma olacak. Ogurbetle-sila-tanitim-gunlerinde-bulustu-8rdu’yla ilgili inanıyorum ki, 2017- 2018 yıllarında daha yaşanabilir şehir olma konusunda da ciddi gayretler içerisindeyiz. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Ordu’ya Gel Huzur Bul’

“Ordu Tanıtım Günleri”ne katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Allah Ordu’yu güzel yaratmış. Bu güzellikleri paylaşmak istedik ve yerel basına, ulusal ve uluslararası medyada sürekli Ordu’yu ve güzelliklerini anlattık. Çünkü Ordu turizmde hak ettiği yerde değildi. İnsanlar gerek içerde, gerek dışarda son dönemde cazibesi artan yayla turizmi, doğa turizmi buna ilişkin bir planlama yaptığında, ‘şu Ordu’ya gidelim de güzel bir havada şahane bir tatil yapalım’ demiyorlardı. Ordu hep teğet geçiliyordu. Ordu’yu iyice tanıttık. Artık teğet geçmiyorlar. Hatta 3-5 gün önce 50 civarında körgurbetle-sila-tanitim-gunlerinde-bulustu-6fez ülkelerinden Ordu’ya gelen gazeteciler vardı. Onlar diyorlar ki, ‘ölmeden önce cennete girmek istiyorsanız buyurun Ordu’ya gelin’ bunu da çalıştıkları gazetelere manşet ettiler. Artık uluslararası uçuşa müsaade eden güzel bir havalimanına kavuştuk. Bu sene Suudi Arabistan’dan  Ordu’ya 6 charter seferi yapıldı. Allah izin verirse önümüzdeki yaz 100 tane uçak gelecek nereye Ordu’ya. Bu da yaklaşık 20 bin Arap turist demek. Artık Ordu göç veren bir il olmaktan çıktı, belki de göç alan bir il olacak. Davet ettiğimiz il cennet bahçelerinden bir bahçe. Ordu halkı son derece misafirperver, değerlerini asla kaybetmemiş. Ordu, Türkiye’nin en güvenilir gurbetle-sila-tanitim-gunlerinde-bulustu-1illerinin başında. ‘Ordu’ya gel huzur bul’ diyoruz” dedi.

Zaman zaman horonların çekildiği ve eğlenceli anların yaşandığı Büyükşehir standına gelen vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirdi. 4 gün süren etkinlik Orduluların yanı sıra farklı illerde yaşayan binlerce vatandaşa da ev sahipliği yaptı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.