son haberler

Hayatlarında İlk Kez Tiyatro İzlediler

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2015 okunma

Hayatlarında İlk Kez Tiyatro İzlediler
Gündem
0

ORTAB (Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği) bir ilke imza atarak, Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık hasadı için Ordu iline gelen mevsimlik işçilerin hayatında hiç tiyatro izlememiş çocuklarına yönelik hazırladığı proje doğrultusunda, konaklama kamplarında tiyatro sunumu yapıyor. Tiyatro sunumu 11-15 Eylül 2015 tarihlerinde Ünye Geçici Konaklama Merkezi’nde yapılacak.

Bakanlıktan Kabul Gördü
Ordu’da turizmin gelişmesine katkıda bulunmak, yapılan tüm çalışmaların ve yatırımların hızlanmasına destek sağlamak amacıyla “ORTAB” adı altında kurulan birlik, büyük projelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer almayı amaçlıyor. Bu doğrultuda ORTAB tarafından, Birlik Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın desteği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan tiyatro sunumu proje başvurusu Bakanlıkça onay görmüştü.

hayatlarinda_ilkkez_tiyatro_izlediler (2)“İbiş Alfabe Öğreniyor”
ORTAB, fındık sezonunun başlaması ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca kabul gören projesini hayata geçirdi. Tiyatro, orta oyunu, Hacivat- Karagöz, ilizyon gibi birçok tiyatral faaliyeti içeren “İbiş Alfabe Öğreniyor” adı altında hazırlanan projeyle; çocukların dil, el becerilerinin yanı sıra sosyalleşme süreçlerinde kendilerine olan özgüvenleri ve toplum içerisinde yer almada gerekecek diğer kişisel gelişimleri amaçlanıyor.

Çocuklar Büyük İlgi Gösteriyor
Uzunisa Mahallesi’ndeki konaklama kampında ilk gösterimi gerçekleştirilen projeye çocukların büyük bir ilgi gösterdiği ve bu gösterimden mutlu oldukları gözlendi. Projenin; 02-05 Eylül 2015 tarihlerinde Efirli Geçici Konaklama Merkezi, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde Fatsa Geçici Konaklama Merkezi ve 11-15 Eylül 2015 tarihlerinde de Ünye Geçici Konaklama Merkezi’ndeki etkinliklerle davam edeceği açıklandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.