son haberler

“Kadir Gecesi, Fırsat Gecesidir”

Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2015 okunma

“Kadir Gecesi, Fırsat Gecesidir”
Gündem
0

Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, Kadir Gecesi’ni vatandaşların manevi açıdan boş geçirmemeleri gerektiğini söyleyerek, bu gecenin fırsat gecesi olduğunu belirtti.

Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu söyleyen Vedat Başsan; ”Allah’ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur’an-ı indirmesi insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gece özel bir anlam taşır. Kadir gecesinin önemine işaret eden bir hadiste, önceki ümmetlerin uzun ömürlü olmaları sebebiyle fazla sevap kazanma imkânına sahip bulunmalarına karşılık Müslümanlara Kadir gecesinin verildiği belirtilir.

Kadir suresinde bildirildiğine göre bu gecede Allah’ın izniyle melekler ve Cebrail yeryüzüne iner ve gece boyunca yeryüzüne barış ve esenlik hâkim olur. Kadir gecesinin kesin olarak belirlenmemesinin hikmeti üzerinde duran âlimler, bu durumun gecenin feyzinden istifade etmek için daha uygun olduğunu söylemişlerdir. Zira Kadir gecesinin bildirilmesi halinde Müslümanlar sadece o geceyi ihya etmekle yetinebilirlerdi. Hâlbuki kısmî belirsizlik sayesinde müminlerin Kadir gecesi ümidiyle bütün ramazan gecelerini ibadet şuuru içerisinde geçirmeleri söz konusudur. Ayrıca Kadir gecesinin bildirilmemesi yoluyla Müslümanların bilerek ona saygısızlık göstermeleri veya tazimde aşırıya kaçmaları önlenmiş olur” dedi.

Başsan ayrıca, “Bu vesile ile Ramazan ayının bitişinin habercisi, her yıl gelişiyle semanın kapılarının ardına kadar açılıp rahmetin sağanak bir yağmur gibi yağdığı rahmet, mağfiret ve arınma gecesi olan Kadir Gecesi’ni bugün idrak edeceğiz. Bu mübarek gecenin Ünye’mize, Ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederim” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.