son haberler

Kent Konseyi, Sorulara Yanıt Buldu

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2015 okunma

Kent Konseyi, Sorulara Yanıt Buldu
Gündem
0

Ünye Kent Konseyi, Büyükşehir Belediyesi araçlarının Akçay bölgesine döktüğü çöp ve Ramazan ayında acısuların (içme suyu) kesilmesi konularında Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak’tan bilgi aldı.

Ünye kamuoyunda sıkça tartışılan ve tepkilerin yükseldiği konulara ilişkin Ünye Kent Konseyi, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak’a sorular yöneltti.

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Ünye Kent Konseyi Basın Sözcüsü Neşe Akgül Tiyaloğlu, çöplerin 10 gündür Akçay bölgesindeki alana dökülmediği bilgisini alarak Ramazan ayında acısuların kesilmesinin doğru olmadığını iletti.

“Eylül Ayında Çöp Sorunu Tamamen Çözülecek”
Tiyaloğlu açıklamasında; “9 Temmuz Perşembe Günü yaptığımız yürütme kurulu toplantısına Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak ile Temizlik İşleri Müdürü Civan İkinci’yi davet ederek, Akçay bölgesine Büyükşehir çöpünün dökülmesiyle ilgili bilgi istedik ve bunun kabul edilemez olduğunu bildirdik. Kendileri de bizlere 10 gündür bu bölgeye çöp dökülmediğini belirtti. Eylül ayına kadar da bu sorunun tamamen ortadan kalkacağının bilgisini de bizimle paylaştı. Ayrıştırma tesisinde çöplerin tamamen ayrıştırılacağını, Eylül ayından sonra Akçay bölgesine, ne Ünye’nin ne de başka bir yerin çöpünün dökülmeyeceği açıklaması bizlere yapıldı.

Çöpleri Yer Altına Alacaklar
Ayrıca, Ünye Belediyesi olarak çöpleri yer altına almak istediklerinin bilgisini de veren Başkan Yardımcısı Ocak, 100 tane yer altı, 50 tane yer üstü konteynırı koymayı planladıklarını ve Ünye’de temizlik zabıtası uygulamasını da başlatacaklarını bize anlattı.

Doğru Olmadığını İlettik
Kent Konseyi olarak acısuyumuzun da Ramazan ayı içinde kapatılmasının hoş bir uygulama olmadığını, halkı bilgilendirmeden çeşmelerin kapatılmasının doğru olmadığını da kendilerine iletmiş olduk” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.