son haberler

Kongre Öncesi Yapılan Paylaşım Tepki Çekti

Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2018 okunma

Kongre Öncesi Yapılan Paylaşım Tepki Çekti
Gündem
0

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’ün, partiye ait sosyal medya hesabından paylaştığı sözler gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyadan yapılan paylaşıma ise daha önce parti yönetiminden istifa eden Mustafa Çakmakçı’dan geldi.

Yapılan paylaşımla kendisini karalamak isteyenlere milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sözleriyle karşılık verdiğini belirten Ergün; “Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale; Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!” diyerek hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sosyal medyadan yapılan paylaşıma ise tepki gecikmedi. Kısa bir süre önce değişimden yana olduğunu belirterek parti yönetiminden istifa eden Mustafa Çakmakçı, Ak Parti Ünye ilçe Başkanlığının kurumsal sayfasında yapılan paylaşımı kınadı. Çakmakçı, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Ak Parti Ünye İlçe Başkanlığımızın kurumsal sayfasında, aday adaylığında isimleri geçen ve eleştiriler yönelten ve bu süreci nezaket ölçüsünde yürüten arkadaşlarımızı kastederek istiklal şairimizin yazdığı ancak hainlere ve düşmanlara ithaf edilebilecek şiir ile yapılan hakaret barındıran ayrılıkçı düşmanca saldırıyı esefle kınıyorum” ifadesine yer verdi.

“Parti İçindeki Ayrılıkçılığı Ortaya Koydu”

Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mustafa Çakmakçı; “önümüzde bir kongre süreci var ve bu süreç içerisinde sosyal medyada Ak Parti Ünye İlçe Teşkilatı kurumsal sayfasından bazı paylaşımlar oldu. Bu paylaşımlar ile ilgili kendimize göre değerlendirme yaptık. Bu paylaşımlarla ‘Kol Kırılır Yel İçinde Kalır’ sözü yerine getirilmedi. Kol kırıldı yel içinde kaldı ama kolun kanaması için üzerine basıp ezdiler ve bu paylaşımlarla birlikte kanın dışarı akmasına sebep oldular. Bu paylaşımları yapanlar doğrudan doğruya kendisi olmasa bile yönetim kurulu içerisinde ki kendisine yakın olan arkadaşlar yaptılar. Bunu Mustafa Çakmakçıya doğrudan doğruya yaptılar, başka arkadaşlarımıza doğrudan doğruya yaptılar. Yani aday adaylığında ismi geçen herkesi hedef aldılar. Biz ise elimizden geldiği kadar sosyal medyada paylaşımlar yapılmasın, bu paylaşılacaksa bile nezaket ölçüsünde olsun diye uğraştık. Ancak kendileri hakaret ederek belden aşağı olacak şekilde de sosyal medyada paylaştılar. Bize kendilerince haddimizi bildirmek için uğraştılar. Baktık ki biz bu arkadaşlarla kader birliği yapamayacağız ve istifa etme kararı aldık. Yönetimden istifa etme kararı almamızdan önce kimse bizimle görüşmedi istifa ettikten sonrada görüşmedi. Hatta istifamızı şölene çevirerek kabul ettiler. Bütün yapılan bu süreç içerisinde ki tavırlar parti içinde ki ayrılıkçılığı ortaya koydu.

“Bizde Mi Saldıralım?”

Bizler köy köy dolaşarak partimiz için oy topluyoruz. Tabi ki bu oylar Sayın Cumhurbaşkanımıza olan bir teveccühtür. Biz hasbel kader görevimizi yerine getiriyoruz ama bu kadar tane tane toplanan oylar ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşılık olarak yapılan bu teveccühün bu şekilde heba edilmesi, sosyal medyadan aday adayı olan arkadaşlarımıza yapılan saldırılar veya dışarıda kıyıda köşede olan konuşmalar bunlar hiç hoş değil, doğru değil. Bizim elimizden de bir şey gelmiyor çünkü biz partimizin neferleriyiz. Biz şimdi ne yapalım? Bizde mi saldıralım? Ama biz ne yapıyoruz, bekliyoruz. Genel merkezimizin kendilerine giden bütün bilgileri değerlendirmesini, bu değerlendirme sonucunda da bir isim ortaya konulmasını bekliyoruz. Bizim illa Mustafa çakmakçı olsun diye bir diretmemiz yok ama biz değişimden yanayız. Değişimi sağlayacak olan arkadaşımıza da maddi manevi her türlü destek vereceğimizi söylüyoruz ve her yerde de deklare ettik. Biz partimiz içinde yapmamız gerekeni yaptık ve bu aynı zamanda parti içi demokrasiyi güçlendiren bir husustur. Böyle bir çalışmaya karşılık yapılan saldırı ise tamamen ayrılıkçılık ve düşmanlıktır. Biz bunlardan uzak kaldığımız gibi mevcut başkana da önerimiz bunlardan uzak kalmasıdır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.