son haberler

Konsept Değiştiren Ünye Birlik, VİP Hizmet Verecek

Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2015 okunma

Konsept Değiştiren Ünye Birlik, VİP Hizmet Verecek
Gündem
0

Ünye Samsun arasında yıllardır faaliyet yürüten Ünye Birlik otobüsleri, minibüs sistemine geçerek araçlarda küçülürken, hizmet de büyümeyi hedefliyor.

Yeni sistemle birlikte verilecek hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, vatandaşın evinden alınacağını ve gidilecek olan yere daha kısa sürede ulaşılacağını belirtti. Şimşek ayrıca, 15 dakika aralıkla kalkan araçlarla vatandaşların

konforlu bir şekilde seyahat edeceğini ve ücretsiz internet ile televizyon imkanlarından da yararlanabileceğini belirtti.

Şimşek ilk olarak, Türkiye şartlarına göre hareket ettiklerini belirterek; “Şu anda Türkiye’nin şartlarına ve ekonomisine göre hareket etmek mecburiyetindeyiz. Araçlar hem seri olacak hem masrafsız olacak. Biz 15 dakikada bir Samsun’a araba kaldırma düzenine geçmek istiyoruz. 15 dakikada bir araç kalkması için de araçların daha ufak ve daha seri olması lazım” dedi.

soforler_odasi_baskani_bekir_simsekZamandan Tasarruf
Yeni araçlarla birlikte zamandan tasarruf edeceklerini de belirten Başkan Şimşek, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Şu anda bizim Samsun’daki çalışma sistemimize göre bir araba buraya 2 saatte geliyor. Minibüs, önce kalkan otobüsü Kozluk Sapağı’nda yakalıyor hatta süratli gitmiyor. Zaten 100 km hızdan yukarı çıkma şansı yok. Yeni dijital ve özel bir taksimetre var üzerlerinde. Bunlarda hile yapılamıyor.

VİP Hizmet Verilecek
Arabalar için 25 kişilik ruhsatımız var ama arabaları 20 kişiye düşürdük. Böylelikle seyahat esnasında araç içleri gayet ferah ve geniş olacak. Araba içerisinde televizyon var, internet var. Yeni çağın getirdiği her şey, yeni araçlarda mevcut. Kısaca VİP hizmet vereceğiz. Ayakta yolcu alınmayacak, sıkış tıkış olmayacak.

Vatandaş Evden Alınacak
İnsanları evden alıp gideceği yere kadar bırakmayı hedefliyoruz. Samsun’dan gelen yolcularımızı kapı kapı bırakıp, durağa o şekilde gelmeyi arzuluyoruz. Şu anda 4 aracımız var. Bunu 30’a çıkartmak için çalışıyoruz. Böylece daha iyi hizmet vererek, esnafımızın daha çok para kazanacağını düşünüyoruz.

Yeni Araçlarla Tasarruf Edilecek
Mevcut araçlar eskidi ve iyice demode oldu. Bu araçlarla bir buçuk iki saatte ancak Samsun’a gidiliyor. Ama yeni araçlarla tüm trafik kurallarına uygun 1 saatte rahat ve konforlu bir şekilde gidiliyor. Buna ek olarak muavin ihtiyacı olmuyor. Yakıtta da 50 TL fark ediyor. Bizim şu andaki ekonomik şartlara uygun bir sistem.

2016 Yılına Kadar Dönüşüm Tamamlanacak
Bu dönüşümü 11. aya kadar tamamlayacağız. Fındık sezonunun geçmesini bekliyoruz. Sonuçta bu ciddi bir maliyet. Arabaların değerleri 150 bin TL’yi buldu. Mevcudu satıp yeni araç almak için arada 100 bin TL gibi bir fark oluyor. Bunlarda kolay olmuyor. Dönüşümden sonra kesinlikle otobüs sistemindeki gibi ve araya da yolcu alınmayacak.

Tepkiler Olumlu
Şu ana kadar verdiğimiz hizmette olumlu tepkiler geliyor. İnsanlar çok memnun. Beni ve arkadaşlarımı arayıp ‘bu nerden aklınıza geldi gayet iyi’ diyorlar. Gerçekten bu tepkiyi veren çok kişi var. Tüm Ünyelilere bu sistemin hayırlı olmasını diliyorum ve gidiş gelişlerde Ünye Birlikleri tercih ederek bize destek vermelerini bekliyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.